Ottelun LNM–Konnat videotutkintapyynnöstä ei rangaistuksia

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio ei määrännyt rangaistuksia Inssi-Divarin ottelun LNM–Konnat tilanteesta, josta otteluvalvoja oli tehnyt videotutkintapyynnön.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut seuraavasti:

Tilanteessa Konnien Paldanius ottaa pallon haltuunsa hyökkäyspään kulmassa pyrkien välittömästi jatkamaan peliä. LNM:n Juustila ryntää kulmaan antamaan painetta levittäen samalla jalkansa levälleen ja pyrkien näin pysäyttämään Paldaniuksen liikkeen kulmaan. Paldanius pyrkii väistämään paineen tekemällä ensin pienen harhautuksen vasemmalle ja kääntäen sitten pallo lavassa rintamasuuntansa oikean kautta kohti keskustaa pyrkien näin sisäkautta ohittamaan häntä paineistamaan tulevan Juustilan. Juustila reagoi hieman Paldaniuksen vasemmalle suuntautuvaan harhautukseen siirtyen liikkeen suuntaan ja pyrkien samalla kurottamaan mailallaan palloa kohti. Kun Paldanius pyöräyttää itsensä pallo lavassa oikean kautta ympäri, osuu hänen oikea polvensa hänen selkäpuolelleen siirtyneen Juustilan vasempaan jalkaan. Juustilan jalka on tässä kohtaa maassa. Paldanius lentää kontaktin voimasta maahan ja peli vihelletään poikki. Tilanteesta ei tuomita ottelussa rangaistuksia.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että kyseinen pelitilanne on pelinomainen kamppailutilanne, jossa kumpikin pelaaja pyrkii suoriutumaan omassa pelitilanneroolissaan mahdollisimman hyvin. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Juustila ryntää tilanteeseen turhan kovalla vauhdilla eikä täysin huomioi tilanteessa vastustajan turvallisuutta, joka edesauttaa tilanteessa syntyvää ikävää yhteentörmäystä.

Kurinpitodelegaatio toteaa kuitenkin, että kyseessä ei ole sellainen pääsarjojen sarjamääräysten 53 §:n kohdassa 3 määritelty vaarallinen tai väkivaltainen pelaaminen, josta tulisi määrätä rangaistus.

Kurinpitodelegaatio ei määrää Juustilalle tilanteesta rangaistusta.

Inssi-Divarin kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta:

Jaa artikkeli