Ottelun LNM–Hawks törmäyksestä ei lisärangaistuksia

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio ei määrännyt lisärangaistuksia tilanteesta, josta LNM:n Olli Lukkarille oli tuomittu pelirangaistus Inssi-Divarin ottelussa LNM–Hawks 2.3.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut näin:

Tilanteessa LNM:n Lukkari ja Hawksin Tuunanen törmäävät toisiinsa keskialueella. Erotuomarit tuomitsevat Lukkarille pelirangaistuksen väkivaltaisesta fyysisestä pelistä.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että Tuunanen peruuttaa tilanteessa eikä havaitse takaviistosta tulevaa Lukkaria kuin juuri ennen kontaktia. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Lukkari pyrkii tilanteessa väistämään Tuunasta, joka muuttaa suuntaansa juuri ennen kontaktia Lukkarin juoksulinjalle. Lukkarin ja Tuunasen välillä on jonkinlainen kontakti, mutta käytettävissä olevan videotallenteen perusteella ei käy täysin selvästi ilmi, miten pelaajat osuvat toisiinsa.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että käytettävissä olevan aineiston perusteella Lukkari näyttää tilanteessa pyrkivän välttämään törmäyksen Tuunaseen. Lukkari pitää Tuunasen puoleisen käsivartensa alhaalla eikä korosta kontaktia mitenkään. Kurinpitodelegaatio katsoo lisäksi, että käytettävissä olevan videotallenteen perusteella ei ole nähtävissä, että Lukkari osuisi Tuunasta päähän.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Lukkari ei syyllistyy tilanteessa sellaiseen pääsarjojen sarjamääräysten 53 §:n kohdassa 3 määriteltyyn vaaralliseen tai väkivaltaiseen pelaamiseen, josta tulisi määrätä lisärangaistus pääsarjojen sarjamääräysten 54 §:n mukaisesti.

Kurinpitodelegaatio päättää, että Lukkarille ei määrätä tilanteesta lisärangaistusta.

Inssi-Divarin kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta:

Jaa artikkeli