O2-Jyväskylän Maleeq Abudulle kahden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt O2-Jyväskylän Maleeq Abudulle kahden ottelun pelikiellon vaarallisesta kontaktista vastustajaan Inssi-Divarin ottelussa O2-Jyväskylä–SaiPa 10.12.2023.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut seuraavasti:

Tilanne alkaa O2JKL:n hyökkäyspään kulman vapaalyönnistä. O2JKL:n pelaaja lähtee kuljettamaan palloa pitkin laitaa omaa päätä kohti ja SaiPan Kilpeläinen pelaa tilanteen matalassa asennossa peittäen syöttöä keskelle. Kun pallo pelataan hänestä ohi puolustajan paikalle, hän nousee pystympään asentoon ja on lähdössä palloa kohti.

O2JKL:n Abudu tulee tilanteeseen keskialueen puolelta. Hän lähtee tekemään pallottomana pelaajana blokkia SaiPan Kilpeläiselle. Abudu tulee tilanteeseen Kilpeläisen jo lähtiessä liikkeelle ja Abudu joutuu tekemään korjausliikkeen hakiessaan blokkia Kilpeläiseen. Abudu juoksee päin Kilpeläistä, joka kaatuu selälleen kontaktista. Tilanteesta ei tuomittu rikettä.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Abudun tilannenopeus on liian suuri hänen tehdessään blokkia Kilpeläiselle. Abudu ei pysty pysähtymään ennen Kilpeläistä, vaan hän kaatuu kontaktin jälkeen Kilpeläisen päälle. Lisäksi Abudun kädet nousevat ylös hänen rinnankorkeudelleen. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Abudun olkavarsi osuu tilanteessa Kilpeläisen päähän. Kurinpitodelegaatio katsoo lisäksi, että Kilpeläisen ei voida olettaa tilanteessa ennakoivan tämän tyylistä kontaktia.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Abudu on käyttäytynyt tilanteessa pääsarjojen sarjamääräysten 53 §:n 3 kohdassa tarkoitetulla tavalla vaarallisesti ja väkivaltaisesti, ja hänelle tulee määrätä rangaistus 54 §:n mukaisesti.

Edellä esitetyn perusteella päätämme, että Abudulle määrätään kahden ottelun pelikielto.

Inssi-Divarin kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta:

Jaa artikkeli