Nurmon Jymy ja Konnat farmiyhteistyöhön

Seinäjoen Nurmon kaupunginosasta lähtöisin olevat Jymy ja Konnat ovat solmineet 2+1-vuotisen farmisopimuksen. Sopimus mahdollistaa farmisopimuksen alaisten pelaajien liikuttamisen edustusjoukkueiden välillä matalalla kynnyksellä ensi kauden aikana.

Sopimus auttaa Inssi-Divariin nousseen Konnat-joukkueen tekemistä pääsarjatasolla sekä tuo leveyttä Jymyn harjoitusvahvuuteen ja raskaan 33 runkosarjaottelun läpivientiin.

Konnat-paidassa nähtiin menneellä kaudella monta jo aiemmin Jymyssä F-liigaa sekä Divaria pelannutta pelimiestä, ja sen lisäksi joukkueessa on alemmilta sarjatasoilta Konnien kanssa pääsarjatasoille nousseita mielenkiintoisia pelaajia. Ensi kaudella voidaankin siis nähdä liigadebytantteja myös farmisopimuksen kautta.

Jymylle farmisopimus mahdollistaa sopimuspelaajille kovia pääsarjatason pelejä myös Inssi-Divarissa, mikä mahdollistaa pelaajien kehittymisen. Kaiken kaikkiaan tämä seurojen välinen yhteistyö luo monipuoliset mahdollisuudet pelaajille kehittyä.

Jymyn edustusjoukkueen päävalmentaja Jarmo Eteläaho näkee farmisopimuksen hyödyttävän molempia seuroja.

– Jos Seinäjoen kokoisen kaupungin yhdestä kaupunginosasta ponnistaa salibandyn pääsarjoihin kaksi joukkuetta, on sen oltava itsestään selvää että nämä seurat tekevät yhteistyötä. Uskon vahvasti, että tästä saadaan molempia seuroja ja ennen kaikkea pelaajia palveleva yhteistyö aikaiseksi. Itselle tietenkin tulee myös hienoja muistoja mieleen oman pelaajaurani alkutaipaleelta, jolloin Jude Tervo toimi Jymyn päävalmentajana.

Farmisopimus Jymyn kanssa oli lajilegenda Jukka Tervon mukaan luonnollinen päätös Konnille.

– Seinäjoki on kahdella liiga- ja yhdellä divarijoukkueella ainutlaatuinen salibandykaupunki. Vastaavaa kattausta ei muualta löydy. Vaikka kilpailu on kovaa, se ei estä keskinäistä yhteistyötä. Mahdollisuuden hyödyntäminen on viisautta, sillä mitat täyttäviä pelaajia on maakunnassamme rajallinen määrä. Konnien ja Jymyn liittoutuminen on luonnollinen päätös. Organisaatioissa on molemmin puolin toisilleen tuttuja pelaajia ja muuta henkilöstöä. Se luo pohjan hedelmälliselle yhteistyölle. Yhteistyö, joka tukee molempia tahoja, on aina kannattavaa. Siksi uskon ja luotan tähän diiliin.

Jymyn ja Konnien tiedotteesta
Otsikkokuva: Juha Käenmäki

Jaa artikkeli