Joni Toivola

Nimitys: Joni Toivola on Salibandyliiton uusi pääsarjapäällikkö

Salibandyliiton uudeksi pääsarjapäälliköksi on valittu Joni Toivola, 44. Hän aloittaa tehtävässään 1. päivä helmikuuta. Hän siirtyy Salibandyliittoon Uimaliitosta.

Pääsarjapäällikkö vastaa salibandyn pääsarjojen operatiivisesta toiminnasta sekä yhteistyöstä pääsarjaseurojen kanssa. Salibandyn pääsarjoja ovat F-liigan miesten ja naisten sarjat sekä Inssi-Divari (miehet) ja kaudesta 2023-2024 lähtien Divari (naiset).

Pääsarjapäällikkö työskentelee Salibandyliiton kilpailutoiminnan sektorilla. Toivolan lähiesihenkilönä toimii kilpailutoiminnan johtaja Ari Vehniäinen.

– Salibandykenttä on Jonille tuttua pitkältä ajalta ja uuden pääsarjapäällikön roolin myötä Joni pystyy hyödyntämään omaa vahvaa lajitaustaansa sekä hyödyntämään tehtävässään muista lajeista kertyneitä kokemuksiaan. Uskon tulevan yhteystyön pääsarjaseurojen kanssa olevan hedelmällistä, Ari Vehniäinen kommentoi.

Toivola nousi rekryprosessissa esiin heti alkuvaiheessa. Hänellä on pitkän salibandykokemuksen ohella poikkeuksellisen monipuolinen urheilutausta. Toivola toimi 20 vuotta golfvalmennuksen parissa, jonka jälkeen hän siirtyi Uimaliittoon. Siellä hän työskenteli ensin koulutuspäällikkönä ja sitten seuratoiminnan johtajana ja johtoryhmän jäsenenä. Koulutukseltaan Toivola on liikunnanohjaaja (AMK).

Golfvalmennuksen ja lajiliittotyön ohessa Toivola on koko ajan toiminut salibandyn parissa useissa eri rooleissa mm. toiminnanjohtajana, valmentajana ja pelaajanakin. Viimeiset kymmenen vuotta hän pyörittänyt Jokerit Salibandyn toimintaa.

– Olen viettänyt koko työurani urheilun parissa, ja olen erittäin kiitollinen valinnastani. Neljä vuotta sitten, kun aloitin lajiliittotyön, pohdin ja haaveilin tekeväni joskus töitä itselleni tärkeän lajin ja lajiliiton palveluksessa. Odotan siis innolla, että pääsen aloittamaan työt Salibandyliitossa, Toivola kommentoi ja jatkaa:

– Tuntuu, että tämä oli juuri oikea hetki vaihtaa Uimaliitosta Salibandyliittoon ja jättää pitkä ajanjakso seurakentällä jatkajilleni. Pääsarjapäällikkönä toimiminen tarkoittaa luonnollisesti sitä, että seuratyö ja valmentaminen kaikissa rooleissa jää taakse enkä toimi enää Jokereissa missään roolissa.

Pääsarjapäällikkö Toivolan asemapaikka on liiton toimisto Helsingin Myllypurossa. Liiton kilpailusektorin lisäksi työtehtäviin kuuluu läheinen yhteistyö F-liigaa hallinnoivan SSBL Salibandy Oy:n kanssa.

– Pääsarjapäällikön tehtävä on mielenkiintoinen kokonaisuus. Olen salibandyn parissa toiminut oikeastaan kaikissa muissa rooleissa paitsi liitossa – se motivoi paljon. Salibandyliitossa ja suomalaisessa salibandyssa yleisesti on hyvä meininki ja siihen on upea päästä mukaan.

Jaa artikkeli