M-Teamin valmennustiimissä muutoksia

Helsinkiläisen M-Teamin valmennustiimi kokee muutoksia. Päävalmentaja Teemu Kalinainen saa rinnalleen kokeneen valmentajakolmikon.

Keväällä F-liigakarsinnoissa toiselle kierrokselle yltänyttä M-Teamia reilut kaksi kautta valmentanut Junnu Karesola joutuu jättämään joukkueen.

– Elämäntilanteeni muuttui. Tämän johdosta päivätyö, muksut ja heidän harrastukset on sellainen yhdistelmä, että sitoutuminen joukkueen tekemisen tasolla kävi mahdottomaksi, pahoittelee Karesola.

Edustusjoukkueen päävalmentajana neljättä kautta toimiva Teemu Kalinainen saa avukseen runsaasti kokemusta. Jyväskyläläisessä Happeessa valmennusuransa reilut 20 vuotta sitten aloittanut Timo Kervinen, yli kahdensadan liigapelin verran tilastotyötä tehnyt Kari Väkiparta ja M-Teamissa yli vuosikymmenen eri sarjatasoilla valmentanut Jani Ollikainen ottavat vastuuta joukkueen luotsaamisesta.

Monipuolisen kokemuksen omaava Kervinen on valmentanut eri sarjatasoilla Keski-Suomessa, pääkaupunkiseudulla ja Lappeenrannassa. Hän on toiminut myös yli kaksi vuosikymmentä Suomen Salibandyliiton aluekouluttajana, erotuomariasettelijana, sekä liigaerotuomaritarkkailijana.

– Pitkä, värikäs ja antoisa, sekä sisältänyt upeita kokemuksia – sellainen on ollut minun salibandyhistoria tähän asti ja varmasti jatkuu tästä eteenpäin, sanoittaa Kervinen.

– Tiedän, että M-Teamin edustusjoukkue on tehnyt pitkään erittäin laadukasta työtä, kuitenkin huumorilla maustettuna. Uskon tulleeni oikeaan seuraan, antamaan oman panokseni tähän hienoon joukkueeseen. Saadaan hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta valmennuksesta lähtien!

Kari Väkiparta ottaa vastuulleen tilastointi- ja videovalmennustyön. Väkiparta on vaikuttanut AC Hakissa ja Tapanilan Erässä liigajoukkueen joukkueenjohtajana ja ottelutilastojen tekijänä, sekä toiminut juniorivalmentajana toistakymmentä vuotta. Alkava kausi on hänelle kahdeskymmenestoinen salibandyn parissa.

– On hienoa päästä tekemään hommia Kalinaisen Teemun ja muun taustatiimin ja joukkueen kanssa. Teemun kanssa meillä on yhteistä valmennushistoriaa. Yhteistyö on aina toiminut aivan poikkeuksellisen hienosti, toteaa Väkiparta.

Jani Ollikainen on vaikuttanut yli kymmenen vuoden ajan M-Teamissa juniorivalmennuksessa. Alkavalla kaudella Jani toimii P22-joukkueen valmennustiimissä.

– M-Teamissa olen kokenut olevani oikeassa paikassa ja seuran arvojen kanssa samoilla linjoilla. Edustuksen valmennus on tehnyt loistavaa työtä edellisillä kausilla, kiittelee Ollikainen.
– Oli suuri kunnia, että pyydettiin mukaan. Tämä on mahdollisuus päästä oppimaan ja ratkomaan jälleen uusia haasteita. Se, että liityn mukaan edustuksen valmennusryhmään, voi entisestään parantaa jo nyt hyvin toimivaa edustuksen ja P22-poikien välistä yhteistyötä. Koen että seuran pelaajapolun syvällinen tuntemus antaa hyvää perspektiiviä toimintaan, päättää Ollikainen.

M-Teamin valmennustiimi kaudella 2023-24:

Teemu Kalinainen, päävalmentaja
Jani Ollikainen, valmentaja
Timo Kervinen, valmentaja
Jussi Sutinen, maalivahtivalmentaja
Kari Väkiparta, datavalmentaja
Joni Välilä, fysiikkavalmentaja

M-Teamin tiedotteesta
Kuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli