M-Teamin Niko Mäkisen pelirangaistus kumottiin

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on kumonnut M-Teamin Niko Mäkiselle Inssi-Divarin ottelussa M-Team–Steelers 30.11.2022 tuomitun pelirangaistuksen.

Kurinpitodelegaatio tiivistää perustelunsa seuraavasti:

Tilanteessa M-Teamin Mäkinen poistuu vaihtopenkiltään kentälle pelin ollessa käynnissä ja pyrkii vetämään oman joukkueensa pelaajan vastustajan päältä. Erotuomarit määräävät Mäkiselle pelikiellon pelin sabotoinnista.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että kyseessä on pääsääntöisesti pelisääntöjen mukaisen pelin sabotoinnin tulkinnasta. Kurinpitodelegaatio toteaa, että pelaajien oikeusturvan kannalta on ehdotonta, että epäselvää sääntöä tulkitaan rikkeestä epäillyn pelaajan eduksi. Pelisääntöjen mukaan pelirangaistus on tuomittava, jos pelaaja tai joukkueen toimihenkilö syyllistyy rikkeeseen, jonka selvästi on tarkoitus sabotoida peliä. Pelisääntöjen mukaan tällaisia ovat mm. tilanteet, joissa pelaaja, joka ei ole vaihtamassa, osallistuu tai yrittää osallistua peliin vaihtoalueelta, sekä joissa joukkueella on tarkoituksellisesti liian monta pelaajaa kaukalossa. Mäkinen ei osallistu peliin vaihtoalueelta, joten kyseinen esimerkki ei sovellu.

Jos joukkueella on tarkoituksellisesti liian monta pelaajaa kaukalossa, täytyy sääntökohdan mukaan pelaajan syyllistyä rikkeeseen, jonka selvästi on tarkoitus sabotoida peliä. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Mäkisen tarkoituksena on estää pelaajien kamppailutilanteen eskaloituminen eikä kyseessä ole sellainen teko, jonka tarkoituksena on muuten puuttua peliin tai tuoda joukkueelle hyötyä Mäkisen toiminnasta. Kurinpitodelegaatio katsoo, että Mäkisen teossa ei kokonaisuutena arvioiden ole kyse sellaisesta teosta, jonka selvästi on tarkoitus sabotoida peliä.

Lisäksi kurinpitodelegaatio katsoo, että kyseessä ei ole pelisääntöjen mukainen tilanne, jossa pelaaja poistuu vaihto- tai rangaistuspenkiltä osallistuakseen riitatilanteeseen.

Kurinpitodelegaatio kumoaa Mäkiselle annetun pelirangaistuksen. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen äänin 2–1.

Inssi-Divarin kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta:

Jaa artikkeli