M-Team

M-Teamilla paikka nousta kaikkien aikojen tilastokärkeen

Ykkösdivisioona, Divari, Inssi-Divari. Miesten toiseksi ylintä sarjatasoa on pelattu jo yli 30 vuotta, ja taistelu noususta ja putoamisesta on ollut vähintään yhtä dramaattista kuin mestaruuksista liigassa.

Tilastoja löytyy aina kaudesta 1989-1990 alkaen. Silloin 1. divisioona pelattiin turnausmuotoisesti kolmessa lohkossa, joissa kauden ottelumäärä vaihteli kuudesta kahdeksaan (!). A-lohkossa taistelivat SSV, Bandy-Boys-88, S.C.Dynamo, Kelanpyörittäjät ja Savannan Pallo, B-lohkossa Josba, Lemon, Hiki-86 ja Viikingit sekä C-lohkossa S.C.Tyly, Roller Team, Ylhäs, Idän Traktor ja TFT.

Nyt komeilee kaikkien aikojen maratontaulukossa Kovjoki UF/Blue Fox peräti 21 kaudella kootuilla 568 pisteellä, mutta sen vajottua nyttemmin Suomisarjaan on 21 pisteen päässä vaanivalla M-Teamilla paikka iskeä kaikkien aikojen kärkeen.

Kymmenen joukossa komeilevat myös Loviisan Tor, NST/SaiPa, FBC Turku, Rangers, Karhut/FBT Pori, ÅIF, Pirkat ja Ilves. Kaikkiaan riittää maratontaulukossa 131 riviä jumbona Myllypuron Pauhu, joka kokeili sarjaa kaudella 1991-1992 häviten kaikki 18 otteluaan.

Sarja sai muuten viime kaudella ensimmäisen ulkomaisen pistekuninkaansa, kun Kooveen Peteris Trekse mätti 67 paunaa. Pörssikärkien joukosta löytyy sellaisia nimiä kuin Jarkko Savenius, Andreas Haglund, Vesa Nordling, Petri Turunen, Sami Saarinen, Ville Lastikka ja tietenkin Johnny Ojala, joka on komeillut piikissä peräti neljästi. Ojala on sarjan kaikkien aikojen kärki niin maaleissa (348) ja syötöissä (378) kuin tietysti tehopisteissäkin (726). Yhden kauden piste-ennätys on kuitenkin FoSun Juha Laitilan kaudella 2011-2012 merkkauttama 59+31=90.

Eniten kausia sarjassa on Robert Oleniuksella (17) ja otteluita Jan Qvickström-Hellingillä (379).

Jaa artikkeli