Loviisan Torin Eemeli Teppanalle kahden ottelun pelikielto

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt Loviisan Torin Eemeli Teppanalle kahden ottelun pelikiellon vastustajan päähän osuneesta kontaktista Inssi-Divarin karsinnan eilisessä ottelussa ÅIF–Loviisan Tor.

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio perustelee päätöstä näin:

Tilanne tapahtuu keskialueella laidan vieressä. Torin Teppana ja ÅIF:n Heino lähtevät eri suunnista kohti laitaa tavoittelemaan irtopalloa. Teppana ehtii ensimmäiseksi palloon, minkä jälkeen hänen ja Heinon kontaktista Heino kaatuu maahan.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että kyseessä on sinänsä tavanomainen pelitilanne, jossa ensin palloon ehtinyt Teppana suojaa palloa vastakkaisesta suunnasta tullutta Heinoa vastaan. Kurinpitodelegaatio katsoo kuitenkin, että Teppana tekee taklaavan liikkeen kohti Heinoa ja Teppanan olkavarsi osuu Heinoa päähän taklausliikkeessä. Teppanalla on täytynyt olla tilanteessa selvä käsitys Heinon sijainnista, koska Teppana on tehnyt selvän liikkeen häntä kohti.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Teppana on siten syyllistynyt pelisääntöjen mukaiseen raakaan rikkomukseen, josta on määrättävä pelirangaistus. Kauden linjausten mukaisesti tilanteesta, jossa pelirangaistuksella sanktioitava kontakti osuu päähän, tuomitaan vähintään kahden ottelun pelikielto.

Kurinpitodelegaatio määrää Teppanalle kahden ottelun pelikiellon.

Inssi-Divarin kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta:

Jaa artikkeli