Lokakuun kuukauden pelaajat ovat Eero Vanhatalo ja Saana Lenkkeri

Lokakuun kuukauden pelaajiksi on valittu Inssi-Divarissa Karhujen Eero Vanhatalo ja naisten Divarissa SBS Wirmon Saana Lenkkeri.

Karhut on Inssi-Divarin sarjataulukossa tässä vaiheessa sijalla 11, mutta Eero Vanhatalo komeilee koko sarjan pistekärjessä kahdeksan ottelun saldollaan 13+7=20. Karhujen toistaiseksi tekemistä 46 maalista hän on näin ollut työstämässä lähes joka toista. Lisäpisteet sarjataulukossakaan eivät ole olleet kaukana, kun joukkueen lokakuun neljästä tappiosta kolme tuli yhden ja yksi kahden maalin erolla. Eero Vanhatalon villeimmät illat ovat tuottaneet neljä maalia ja kaksi syöttöpistettä 9–7-kotivoitossa Tiikereistä sekä saldon 3+1 7–8-vierastappiossa Kooveelle.

Eero Vanhatalo, 25, pelaa Karhujen miesten edustuksessa jo kymmenettä kauttaan, joista kaksi on sujunut liigassa ja loput toiseksi ylimmällä sarjatasolla. Kaikkiaan Vanhatalo on takonut porilaisille jo 178 pistettä 138 divaripelissä ja 34 pistettä 48 liigaottelussa.

SBS Wirmo porskuttaa naisten Divarin kärjessä voitettuaan kuudesta ottelustaan viisi peliajalla ja hävittyään yhden jatkoajalla. Saana Lenkkeri komeilee joukkueensa pistekärjessä tasapisteissä Emilia Kurpan kanssa taottuaan pelaamissaan vain neljässä ottelussa jo viisi maalia ja seitsemän syöttöpistettä. Syksyn ensimmäisissä kahdessa divaripelissä Lenkkeri ei ollut vielä kokoonpanossa, mutta sen jälkeen pistetili on karttunut joka pelissä. Hurjin saldo syntyi 11–2-vierasvoitossa FBC Remixistä, kun Lenkkeri laukoi neljä maalia ja syötti kaksi.

Viime kaudella AFC Campuksessa 1. divisioonaa pelannut Saana Lenkkeri edusti sitä edeltävät kolme kautta F-liigan FBC Loistoa, jonka väreissä syntyi 59 ottelussa tehot 12+11.

Salibandyliitto palkitsee kuukauden pelaajat muistopalkinnolla ja lahjakortilla. Inssi-Divarin ja Naisten Divarin kuukauden pelaajat valitaan sarjojen päävalmentajien äänestyksellä.

Kuvat: Tuomas Vuorenniemi ja SBS Wirmo

Jaa artikkeli