Liponen, Rantanen ja Salminen vahvistavat M-Teamia

M-Team on tehnyt pelaajasopimuksen kolmen uuden pelaajan kanssa: Saku Liponen siirtyy M-Teamiin EräViikingeistä, Jiri Rantanen Westend Indiansista ja Sami Salminen Blackbirdsista. Myös 2001 syntyneet Tiimin juniorit Tiimin Patrik Luoma ja Titus Torvelainen nousevat edustusjoukkueeseen.

Saku Liponen on 1999-ikäluokkaa edustava Happeen kasvatti. Päättyneellä kaudella sentterin paikalta operoiva pelaaja edusti EräViikinkejä F-liigassa 30 ottelussa tehoin 4+1.

M-Teamin Liponen näkee hyväksi stepiksi omalla uralla: “Haen lisää vastuuta ja kehitystä omalle pelaajauralle. Nälkää on, ja tavoitteena onkin tuloksekas ja ehjä kausi”, summaa Liponen tulevaa kautta.

Jiri Rantanen on edustanut Westend Indiansia viimeiset neljä kautta. Monipuolinen 2002 syntynyt taitopelaaja operoi sekä hyökkääjän että puolustajan paikalla. Tilille on kertynyt juniorisarjoista Sm-mitaleja, viimeisimpänä P22-sarjan Suomen mestaruus päättyneellä kaudella. 38 ottelussa Rantanen merkkautti itselleen 25 tehopistettä (12+13).

M-Teamiin siirtymisen Rantanen näkee hyvänä mahdollisuutena salibandyuralla etenemisessä. Tavoitteena on pelata täysipainoinen kausi P22-joukkueessa sekä murtautua edustusjoukkueen rinkiin kehittyen kokonaisvaltaisesti kohti pääsarjoja. Sopimus on mallia 1+1.

Sami Salminen on edustanut viimeiset seitsemän vuotta Blackbirdsiä. Laituri pelasi kaudella 2022-23 Suomisarjaa voittaen joukkueen sisäisen pistepörssin kauden 18 ottelussa tehoin 21+7.

M-Teamiin siirtymistä Salminen perustelee seuran hyvällä maineella niin pelaajakehittymisen kuin toimintatapojen puolesta: “Kuullut seuran toimintatavoista tosi paljon hyvää. Joukkueessa on myös useita aiemmilta vuosilta tuttuja pelikavereita ja valmennustakin.”

Pidemmällä tähtäimellä Salminen näkee uransa jatkuvan vielä pitkään. Tavoitteena on kokonaisvaltainen kehittyminen pelaajana, sekä lajin parissa pysyminen myös juniorivalmennuksen puolella. Yhden kauden sveitsiläistä Unihockey Mittelandia edustanut pelaaja ei sulje pois ulkomaan kenttiäkään tulevaisuudessa.

M-Teamin omista junioreista 2001 syntyneet Tiimin pelaajapolun kasvatit, P22-sarjaa päättyneellä kaudella pelanneet Patrik Luoma (14 ottelua 0+19) ja Titus Torvelainen (13 ottelua 14+6) nousivat juniorivuosien päätyttyä edustusjoukkueeseen.

Juniorisopimukselta edustusjoukkueen rosteriin täysipainoisesti siirtyvät myös 2001 syntyneet maalivahti Roope Metsänoja sekä puolustaja Joona Säppi.

Edustusjoukkueen kokoonpano alkaa näiden vahvistusten jälkeen olla valmis kaudelle 2023-24. Joukkue julkaistaan kokonaisuudessaan kesäkuun alkupuolella.

M-Teamin tiedotteesta
Otsikkokuva Sami Salmisesta: Jarmo Koskela

Jaa artikkeli