Jani Rajala jatkaa Karhujen päävalmentajana

Karhujen katse on tulevaisuudessa ja toimintaa on alettu pohtia pitkällä tähtäimellä. Jani Rajala jatkaa joukkueen vastuuvalmentajana myös tulevina vuosina. Sopimus on muotoa 2+1 vuotta.

Karhut rakentaa pitkän tähtäimen suunnitelmaa ja ensimmäinen tärkeä palanen on kiinnitetty joukkueeseen myös tuleville kausille. Karhujen päävalmentajana jatkaa ainakin seuraavat kaksi kautta Jani Rajala.
– Hyvät fiilikset kaikin puolin jatkosopimuksesta. Vahva halu oli jatkaa Karhuissa ja viedä joukkuetta ja koko seuraa eteenpäin tulevina vuosina, Rajala kertoo. Rajala sanoo, että päätös jatkosta syntyi jo näin aikaisessa vaiheessa, koska sopimus antaa mahdollisuuden keskittyä tulevaisuuteen ja miettimään kahdelle vuodelle pidempiaikaisia tavoitteita.

– Päätös syntyi aika pitkälti jo siitä, että millaisessa ympäristössä haluan toimia ja siitä, että on riittävän ajoissa tiedossa ne pelimerkit, jolla eteenpäin mennään. On tärkeää, että valmentaja sitoutuu prosessiin, mutta myös pelaajat ja koko seura.

Rajala on nähty vastuuvalmentajana aiemmin myös Rauman SalBassa sekä Karhujen A-junioreissa. Rajala otti tällä kaudella vetovastuun Karhujen miesten edustusjoukkueesta Pekka Nylundin jäätyä pestistä sivuun. Sitä ennen hän toimi apuvalmentajan paikalla kaksi kautta.

Päävalmentajan rooli on Rajalalle luontainen.

– Kaksi kautta apuvalmentajana totta kai helpotti asiaa, kun jätkät oli kaikki jo tuttuja. On ollut kiva päästä toteuttamaan omia juttuja yhdessä joukkueen kanssa, mutta valmentaminen on itselle ollut aina intohimo, oli sitten päävalmentaja, valmentaja tai joku siltä väliltä. Koen myös, että vastuu luo minunlaiselle valmentajalle parhaan tavan kehittyä ja mennä eteenpäin. 15-vuoden valmentajakokemuksen kautta on tullut koettua paljon erilaisia asioita joukkue sekä yksilöurheilussa, joten vaikka painetta olisi kattilassa, niin yleensä se auttaa itseäni suoriutumaan vielä paremmin.

Karhut löytyy sarjataulukosta tällä hetkellä sijalta neljä, 12 pelatun ottelun jälkeen. Pisteitä on kertynyt 24, vain neljä vähemmän kuin sarjakärki M-Teamilla.

– Alkukausi on mennyt ihan mukavasti, myös tuloksellisesti. Kauden tavoitteena on tietenkin voittaa otteluita, mutta kehittää myös pelaamista pitkäjänteisesti tuomalla uusia ärsykkeitä harjoitteluun.
Paljon on tietenkin asioita, joita amatööriurheilussa joutuu miettimään ja pohtimaan, mutta koitan tässä rauhassa ja ajan kanssa tuoda uusia tuulia pelaamiseen. Totta kai me halutaan pelata pitkälle keväälle, mutta pakollisia tavoitteita esim. nousulle ei olla aseteltu. Uskon, että kaikille on oma aikansa ja koko seuran, sekä taustan pitää olla valmiina joukkueen lisäksi, kun seuraavaksi Karhut liigaa pelaa.

Rajalan mietteitä pitkäntähtäimen tavoitteista henkilökohtaisesti ja
joukkueena:

– Varmaan montakin asiaa, mutta toivoisin pystyväni viemään joukkuetta urheilullisempaan suuntaan, jossa painaa päivittäiset valinnat enemmän ja kaikki ymmärtäisi niiden merkityksen. Joukkue on nuorentunut aika paljon viime vuosien aikana, jolloin valmentajana haluaisin luoda laadukkaan ja tavoitteellisen ympäristön harjoitteluun, jossa jokainen pelaaja otetaan huomioon myös yksilönä. Luottamus pelaajan ja valmentajan välillä pitää luoda vahvaksi, jotta päästään parhaaseen lopputulokseen. Tähän kauteen yksi isoin henkilökohtainen tavoite oli saada joukkue yhtenäisemmäksi, jossa jokaisella koppiin tullessa on hyvä olla. Mielestäni tässä ollaan oikeassa suunnassa.

– Kyllä tässä vajaan kolmen vuoden aikana tullut jonkun verran Karhusydäntä ja haluan olla viemässä seuraa ja koko toimintaa eteenpäin. Viime viikkoina käytyjen palavereiden osalta on ainakin tullut sellainen kuva, että nyt laitetaan asioita parempaan suuntaan ja puhalletaan samaan koriin kaikki. Paljon on vaikeita ja tärkeitä asioita tehtävänä, mutta yhteisellä päämäärällä ja tavoitteilla uskon, että tulevaisuus näyttää Karhuissa hyvältä, Rajala päättää.

– On erittäin tärkeää tulevaisuudenkin kannalta, että saatiin Jani kiinnitettyä useammaksi vuodeksi Poriin ja Karhuihin. Näin hänellä on mahdollisuus toteuttaa omaa juttuaan pidemmällä aikavälillä ja voidaan valmistautua ja panostaa tuleviin vuosiin. Myös pelaajia aletaan kiinnittää pikkuhiljaa tuleville kausille, kertoo seuran puheenjohtaja Ville Pietilä.

Karhujen tiedotteesta

Kuva: Karhut

Jaa artikkeli