Inssi-Divarin cup-kierros pelattu: Porissa ja Tampereella viime hetkien käänne

Inssi-Divarissa pelattiin lauantaina tuplapanoksin, kun pelissä olivat kunkin ottelun kolmen sarjapisteen lisäksi jatkopaikat TEHO Sport Suomen Cupissa. Jatkoon menivät päivän voittajat LNM, O2-Jyväskylä, M-Team, Rangers, ÅIF, SalBa ja SaiPa.

Porissa tarjoiltiin draamaa isolla kädellä, kun ensin LNM käänsi ottelun viimeisellä kolmeminuuttisella maalin tappioaseman 4–3-johdoksi ja sitten Karhut tasoitti ilman maalivahtia. Jatkoajalla Eemil Äijälä laukoi sitten voiton liminkalaisille. Tampereella Koovee johti M-Teamia vastaan vielä viisi minuuttia ennen loppua 6-4, mutta vieraat nousivat ohi. Joona Hokkanen ensin kavensi ja sitten tasoitti, ja runsaat kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa Jesse Jokelainen laukoi M-Teamille voittomaalin.

Cup-kierroksen tulokset: Karhut–LNM 4-5, O2-Jyväskylä–Josba 9-3, Koovee–M-Team 6-7, Steelers–Rangers 1-6, ÅIF–Tiikerit 5-4, Hawks–SalBa 1-11 ja SaiPa–Happee Steamers 14-6.

LNM komeilee sarjataulukon kärjessä nyt neljä pistettä edellä kaksi ottelua vähemmän pelannutta M-Teamia, jolla on paras piste/peli-keskiarvo. Sijoilla 3-6 vaanivat 12 pisteessä SalBa, Rangers ja ottelun vähemmän pelannut Karhut.

Sarjan hännillä Tiikerit avasi viikonloppuna pistetilinsä varsinaisen peliajan tasatuloksella vaikka taipuikin sitten ÅIF:n vieraana jatkoajalla 5-4. Nollakerhossa on yksinään enää nousija Happee Steamers.

Syyskuun pelaajan tittelin pokannut LNM Iiro Savela jatkaa pörssikärjessä seitsemän ottelun tehoilla 9+9=18. Perässä tulee SalBa-kaksikko Jani Lehtoniemi (12+3=15) ja Tomi Lahti (9+6=15).

Myös pääsarjojen kurinpito sai viikonloppuna purtavaa Inssi-Divarista, kun Hawksin Alexander Hoffströmille tuomittiin SalBa-ottelussa pelirangaistus. Asia on käsittelyssä.

Divarin otteluiden maalikoosteita julkaistaan toistaiseksi Salibandyliiton YouTube-kanavalle.

Kuvat: Juhani Järvenpää ja Esa Jokinen