Inssi-Divari kohti puolimatkan krouvia – M-Team riuhtoo niukassa johdossa

Inssi-Divarin runkosarja on melko lailla puolimatkan krouvissa nyt, kun kaikki 14 joukkuetta ovat pelanneet 12 ottelua. Vain kahdesti hävinnyt M-Team viilettää edelleen kärjessä, mutta eroa on vain kolme pistettä SalBaan ja LNM:ään, joista Karhut on pisteen päässä.

Lupaavasti kiinni paikassa F-liigakarsintaan ovat myös Josba sekä Saipa, jolla on neljän pisteen etumatka seitsemäntenä vaanivaan Hawksiin.

Taulukon hännillä on Tiikereillä ja Happee Steamersilla haastetta nousta karsijan paikalta, kun sijalla 11 sinnittelevä Rangers on vetänyt jo viiden pisteen kaulan vantaalaisiin. Steelers viruu suoran putoajan jumbosijalla mutta vain kahden pisteen päässä Happee Steamersista.

Inssi-Divarin lokakuun pelaaja Aapo Kilpeläinen jatkaa vahvasti pistepörssissä eikä SaiPan nuorukaisen kunto näytä jäähtymisen merkkejä. Lauantain jatkoaikamaali kotona Hawksin verkkoon oli hänelle jo ottelun viides, ja paketin kruunasi yksi syöttöpiste. Jo 35 pistettä latoneen Kilpeläisen takana rynnivät pörssissä Karhujen Tomi Jerkku (32 pistettä) ja LNM:n Eemil Äijälä (30) sekä M-Teamin Eetu Sorvali (27) ja LNM:n Iiro Savela (27).

F-liigakarsintaan mielivä Hawks joutui järjestelemään valmennustaan, kun pääluotsi Jari Nissinen joutui keskittymään siviilitöihinsä. Taso tuskin kuitenkaan ainakaan heikkenee, kun tilalle astui kokenut Petteri Bergman ja pakettia täydennettiin Bengt Lodeniuksella, vanha liigaluotsi hänkin.

Rangers kunnioitti 5. marraskuuta juhlaottelussaan ÅIF:ää vastaan seuralegendojaan, ja illan seremonioihin kuului Bengt Dahlgrenin numeron 35 sekä Topi Koskisen numeron 5 jäädyttäminen.

SalBa puolestaan ehätti jo kertomaan uutisia ensi kauden joukkueestaan: Vetovastuun edustusjoukkueessa ottaa Mikko Lehti nykyisen päävalmentajan Joni Rokosan keskittyessä toiminnanjohtajan tehtävään.

Lisää Inssi-Divarista:

Katso maalikoosteita Salibandyliiton YouTube-kanavalta ja valokuvia liiton kuvapankista sekä kuuntele tietoa kulissien takaa sarjan pelaajien omasta Kelpaako piste -podcastista.

Otsikkokuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli