Hoffströmin pelirangaistuksesta ei lisäseuraamuksia

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio ei määrännyt lisärangaistuksia tilanteesta, josta Hawksin Alexander Hoffströmille oli tuomittu pelirangaistus Inssi-Divarin ottelussa Hawks–Karhut 6.1.2024.

Kurinpitodelegaatio tiivistää päätöksen perustelut seuraavasti:

Tilanne tapahtuu Hawksin puolustusalueella, heidän maalistaan katsottuna oikealla sivustalla. Irtopallo ajautuu laidan viereen Karhujen Vanhatalolle. Vanhataloa puolustamaan tulee Hawksin pelaaja. Hän liikkuu Vanhatalon selkäpuolelle, sulkien liikkeen mahdollisuutta Karhujen hyökkäyspään suuntaan. Samaan aikaan Hawksin Hoffström liikkuu lähelle Vanhataloa pyrkien tuplaamaan tämän yhdessä toisen Hawksin pelaajan kanssa sekä estämään liikettä Karhujen puolustuspään suuntaan.

Vanhatalo ei huomaa tilanteeseen tuplaamaan tullutta Hoffströmiä ja hän pyrkii vain suojaamaan palloa toiselta Hawksin pelaajalta, kääntäen hänelle selkänsä ja samalla katsoen palloa. Hoffström tulee tilanteeseen vauhdilla, pyrkien riistämään nopeasti pallon. Hoffströmin liike on suoraan kohti palloa, eikä hän tee ylimääräistä sivuttaisliikettä kohti Vanhataloa. Hoffström on jo lähietäisyydellä, kun Vanhatalo lähtee tekemään nopeaa pyörähdystä kohti keskustaa ja tästä syntyy yhteentörmäys. Hoffströmin vauhdilla on ratkaiseva merkitys yhteentörmäykseen, koska hän ei ehdi reagoida muuttuvaan tilanteeseen. Tilanteesta tuomitaan pelirangaistus Hoffströmille.

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Hoffström olisi voinut pelata tilanteen eri tavalla. Hän tulee tilanteeseen liian kovalla tilannenopeudella huomioiden, että Vanhatalo ei näe hänen tuloaan tilanteeseen. Hoffström ei huomioi tilanteessa vastustajan turvallisuutta, joka edesauttaa tilanteessa syntyvää ikävää yhteentörmäystä. Toisaalta kurinpitodelegaatio katsoo, että Vanhatalo ei huomioi ympäristöään täysin ja hänen liikkeensä on tilanteeseen nähden jokseenkin yllättävä. Näin ollen Hoffströmin on vaikea ennakoida Vanhatalon liikettä. Lisäksi Hoffströmillä on tilanteessa pallofokus. Edelleen kurinpitodelegaatio katsoo, että vaikka Hoffströmin käsivarsi osuu Vanhataloa päähän, kontakti ei ole voimaltaan kovin suuri.

Kurinpitodelegaatio toteaa kuitenkin, että kyseessä ei ole sellainen pääsarjojen sarjamääräysten 53 §:n kohdassa 3 määritelty vaarallinen tai väkivaltainen pelaaminen, josta tulisi määrätä rangaistus.

Kurinpitodelegaatio ei määrää Hoffströmille tilanteesta lisärangaistusta.

Inssi-Divarin kurinpitopäätöksiin

Katso video tilanteesta:

Jaa artikkeli