Hawks ensi kauteen erittäin kokeneella valmennustiimillä

Hawksin päävalmentajana jatkaa Petteri Bergman, jolle tuleva kausi on 28. valmentajana. Näistä reilut 10 vuotta hän on toiminut Tapanilan Erän miesten Salibandyliiga joukkueen päävalmentajana. Näiltä vuosilta saavutuksina on kaksi SM-hopeaa, kaksi SM-pronssia, kaksi Suomen Cupin voittoa ja EuroFloorball Cupin hopea. Lisäksi meriittilistalta löytyvät U19 maailmanmestaruus sekä kymmenen juniorien Suomen mestaruutta.

Moni tuskin muistaa, mutta Bergman on edustanut Suomen U19 maajoukkuetta myös pelaajana. Hänellä on pelaajana myös B-poikien Suomen mestaruus. Pelikenttien ulkopuolella hän on toiminut monissa luottamustehtävissä eri pääkaupunkiseudun seuroissa.

Lodenius ja Liljelund tuovat valmennustiimiin lajivalmennuksen erityisosaamista

Bengt Lodenius jatkaa Haukkavalmennuksessa viime kauden tapaan. Hänelle tuleva kausi on 22. valmentajana. Näistä kaksi EräViikinkien miesten päävalmentajana F-liigassa, sekä neljä kautta divarijoukkueiden valmentajana EräViikingit Akatemiassa ja Hawksissa. Junioreissa hän on valmentanut SSV:tä ja Tapanilan Erää yhteensä 15 kauden ajan ja kaapista löytyy SM-mitaleita kolme kulta, kaksi hopeaa ja yksi pronssi.

Myös Lodenius on kunnostautunut valmennustehtävien rinnalla seuroissaan kokonaisvaltaisena kehittäjänä. Hän toimi SSV:ssä valmennuspäällikkönä, sekä oli mukana seuran hallituksessa.

Hawksin valmennustiimin kokenein kettu on pitkän pelaaja- sekä valmennusuran luonut John ”Pi” Liljelund. Valmentajana Liljelund aloitti kaudella 1991-1992 Tapanilan Erän päävalmentajan naisten liigassa. Tämän jälkeen hän on valmentanut useita joukkueita niin aikuisten pääsarjoissa kuin junioreissa. Naisten maajoukkueessa hän on voittanut kaksi MM-kultaa ja yhden MM-hopean.

Pelaajaurallaan hän on edustanut useita joukkueita SM-sarjassa kaudesta 1987-88 lähtien. Hawksin Divarijoukkueen valmennukseen hän liittyi 2020 ja edessä on nyt viides kausi Haukoissa.

Pekka Nykänen Haukkojen fysiikkavalmentajaksi

Uutena kasvona Hawksin valmennustiimiin liittyy Pekka Nykänen, joka tuo tiimiin fyysisen valmennuksen erityisosaamista. Uinti- ja jääkiekkotaustan omaavalla Nykäsellä on aikuisiän kokemusta myös kaukalopallosta, uppopallosta, sekä voimanostosta, jossa hän kilpailee yhä Masters-sarjoissa SM-tasolla.

Salibandyn pariin Nykänen lähti kolmen poikansa matkassa. Sitä kautta tutuksi ovat tulleet roolit joukkueiden fysiikkavalmennuksessa ja huollossa.

Hawksin tiedotteesta
Kuva: Hawks

Jaa artikkeli