Spt-salibandyn mestaruudet ratkottiin - tuplamestaruus Vaasaan

BK-48 Vaasasta voitti sekä SM-sarjan että Finlandia-sarjan mestaruuden. SM-sarjassa BK-48 uusi mestaruuden, mutta Finlandia-sarjan mestaruus oli sille ensimmäinen.

SM-sarjassa BK-48 voitti runkosarjan ylivoimaisesti, mutta finaalissa HOS White Helsingistä laittoi BK-48:n koville. Alussa näytti, että ottelu on BK:n ylivoimaa, mutta lopussa HOS White painoi vimmatusti päälle ja tuli maali maalilta lähemmäksi. Lopulta ottelu päättyi niukasti BK-48 voittoon 6-5. SM-sarjan pronssin vei HOS Red. Pronssiottelussa Haukiputaan Heitto Lightweights taipui numeroin 8-2.

Finlandia-sarjassa runkosarjan voitti mestaruutta puolustanut HOS Juniors Helsingistä. Finaalissa BK-48 oli kuitenkin vahvempi ja takoi taululle lukemat 7-3. Koovee Tampereelta nappasi pronssit, kun se voitti Heitto Heavyweightsin lukemin 4-0.

Viimeisessä turnauksessa valitaan kauden parhaat käsimailapelaajat ja t-stickpelaajat molemmista sarjoista. Samuel Ojala (kuvassa) valittiin SM-sarjan parhaaksi käsimailapelaajaksi. Ojala pelasi pronssille sijoittuneessa HOS Redin joukkueessa. Samuelilla on ensimmäinen kausi menossa Helsingissä, aikaisemmin hän on pelannut Oulussa.
– Tämä kausi on minulle jo 11. peräkkäinen ja toivottavasti edessä on vielä sama mokoma lisää, toteaa palkinnosta yllättynyt Samuel Ojala. -Joukkueena pelattiin hyvin. Olisin itseltäni odottanut vielä vahvempaa panosta. Kehitettävää mulla blokkipelaamisessa, myös mailapelaajan pitäisi pystyä paremmin blokkaamaan vastustaja pois. Itseluottamukseni pelaajana on parantunut ja lisäksi syöttöpeli ja oma sijoittuminen kentällä on kehittynyt. Tällä kaudella molemmissa sarjoissa on ollut tasaisia otteluita ja se on hienoa, että on saatu lisää pelaajia mukaan toimintaan, päättää Ojala.

Spt-salibandyn Suomen mestaruuksia on ratkottu jo yli 20 kautta. Päättyneellä kaudella spt-salibandyssa pelattiin SM-sarjaa neljän joukkueen voimin ja Finlandia-sarjaa viidellä joukkueella. SM-sarjassa joukkueet olivat: HOS Red ja HOS White Helsingistä, BK-48 Vaasasta ja Heitto Lightweights Haukiputaalta. Finlandia-sarjassa oli mukana HOS Juniors Helsingistä, TPS Turusta, Koovee Tampereelta, BK-48 Vaasasta ja Haukiputaan Heitto Heavyweights.