SB Vaasan voittokulku spt-salibandyssa jatkuu

SB Vaasa uusi SM-sarjan mestaruuden spt-salibandyssa. Finlandia-sarjan mestariksi kruunattiin ensimmäistä kertaa TPS Musta.

Spt-salibandyn kauden päätösturnaus pelattiin 23.-24.4. Helsingissä Latokartanossa. Lauantaina pelattiin viimeiset runkosarjan ottelut ja sunnuntaina oli vuorossa välierät ja mitalipelit.

Jännittävät finaaliottelut
Kausi sai arvoisensa päätöksen, kun sekä Finlandia-sarjan että SM-sarjan finaaliottelut olivat tasaiset ja jännittävät loppuun asti ja myös taktinen osaaminen nousi isoon rooliin.

Finlandia-sarjan finaalissa Heitto Heavyweights Haukiputaalta meni heti ottelun alkuun 2-0 johtoon. TPS Musta kiri tasoihin ja meni jo parhaimmillaan 5-2 johtoon, Markku Mäenpään hääriessä tehokkaana ja tehden kaikki TPS:n maalit. Heitto sai vielä kiri vaihteen päälle ja tuli maalin päähän ja yritti vimmatusti tasoitusta viimeisellä minuutilla. TPS kesti rynnistyksen ja historian ensimmäiset kultamitalit Turkuun lukemin 5-4.

TPS_Musta_16.jpg
Kuvassa voitokas Finlandia-sarjan TPS Musta

SM-sarjan finaalissa HOS Red haastoi tosissaan hallitsevan mestarin SB Vaasan.  HOS Red yritti pitää SB Vaasan ja koko sarjan tehopelaaja Thomas Puska kurissa. Tarkasta vartioinnista huolimatta Thomas onnistui tehdä kolme maalia. Redin tehokkaana hääri Ella-Riikka Isometsä, joka viimeisteli kaksi maalia. HOS oli jo välillä johdossa, mutta lopulta SB Vaasa oli vahvempi ja uusi mestaruuden lukemin 4-3.

Tarkemmat ottelutulokset löytyvtä tilastosivuilta.

Kauden palkitut

Mitalistien lisäksi jaettiin tukku muita palkintoja kauden aikana ansioituneille pelaajille. Erotuomareista muistettiin Ilkka Siikiä hänen jättäessä kansallisen tuomaroinnin.

Parhaat T-stick-pelaajat:
Finlandia-sarja: Samu Kananen, HOS Juniors
SM-sarja: Atso Ahonen, HOS Red

Parhaat käsimailapelaajat:
Finlandia-sarja: Markku Mäenpää, TPS Musta
SM-sarja: Thomas Puska, SB Vaasa

Kiiltopelaaja:
Henna Kaihovirta, Heitto Heavyweights

Joren lautanen:
Harri Hakala, SB Vaasa

Jaa artikkeli