Salibandyn seurakehittymisen portaat rakenteilla

Salibandyliitto käynnistää yhdessä salibandyseurojen kanssa ”Seurakehittymisen 360” -projektin. Projektissa perehdytään kokonaisvaltaisesti seuratoimintaan ja rakennetaan seurojen itsearviointia ja kehittymistä tukeva verkkopohjainen työväline.

Projektin elokuussa 2016 käynnistyvä ensimmäinen vaihe toteutetaan työpajatyöskentelynä.  Seurojen edustajista ja liiton toimihenkilöistä koottava projektiryhmä pureutuu työpajoissa seuratoiminnan kokonaisuuteen, jonka eri ulottuvuudet on jaettu kolmeen osa-alueeseen:

1. Toiminnan johtaminen & Hyvä hallinto
2. Urheilun johtaminen
3. Viestinnän, markkinoinnin, myynnin ja tapahtumien johtaminen

Työpajoissa määritellään viiden tason askelmerkit kehittymiseksi kullakin osa-alueella. Seurakehittymisen työväline rakennetaan näiden yhdessä määriteltyjen askelmerkkien pohjalle. Johtoajatuksena on, että relevantti ja molempia osapuolia, sekä seuroja että Salibandyliittoa, konkreettisesti tukeva työväline syntyy tasavertaisen yhteistyön tuloksena.

Seurakehittymisen työvälineellä havainnollistetaan seurojen portaat kohti laadukkaampaa ja laajempaa seuratoimintaa, aina kansainväliselle huipulle saakka. Projektin ensimmäinen vaihe päättyy vuoden 2016 lopussa. Toisessa vaiheessa toiminnan painopiste siirtyy seurojen toiminnan kehittymiseen yhteisen työvälineen pilotoinnin myötä.

Projektin tavoite on Salibandyliiton välisen yhteistyön sekä liiton tarjoaman seuratuen johdonmukaistaminen, tehostaminen ja selkeyttäminen, seurakohtaiset lähtökohdat huomioon ottaen.

Nyt käynnistyvä projekti pohjautuu aiemmin koettuun ja opittuun, viimeisimpinä seurakehittymisohjelma, avainseurakokeilu ja Salibandyakatemia (FBA). Samalla sen puitteissa rakennetaan jotakin täysin uutta ja pyritään nostamaan Salibandyliiton ja salibandyseurojen välinen yhteistyö uudelle tasolle.

Yhteisen työvälineen kehittämisellä vastataan yhä nopeammin muuttuvan toimintaympäristön seuroille, Salibandyliitolle ja koko lajille asettamiin haasteisiin. Siten projekti tukee salibandyn vuoteen 2028 ulottuvien strategisten tavoitteiden – 1. Salibandy on Suomen suurin joukkuepeli ja 2. Suomi on maailman paras salibandymaa – toteutumista.

Salibandyliitto on suunnitellut projektille suuntaviivat ja koordinoi sen toimintoja. Projektipäällikkönä toimii kehityspäällikkö Mervi Kilpikoski ja projektikoordinaattorina seura- ja kehityskoordinaattori Kaarle Kurki.

Projekti rahoitetaan Salibandyliiton toimintavuoden 2015 talouden ylijäämästä.

Salibandyliitto tiedottaa aktiivisesti projektin etenemisestä, joten seuraathan uutisointiamme.

Lisätietoja:
Seura- ja kehityskoordinaattori Kaarle Kurki
Puh. 044 329 5583
sposti: kaarle.kurki(at)floorball.fi

Jaa artikkeli