Salibandyliitto hakee pilottiseuroja Et ole yksin -hankkeeseen

Et ole yksin on Väestöliiton ja urheilun yhteishanke, jonka tarkoituksena on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalista häirintää ja kaikenlaista väkivallan kokemuksia urheilussa.

Et ole yksin on Väestöliiton ja urheilun yhteishanke, jonka tarkoituksena on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalista häirintää ja kaikenlaista väkivallan kokemuksia urheilussa. Eri lajien pilottiseurat toimivat suunnannäyttäjinä ja saavat käyttöönsä ohjeita sekä koulutuksia. Ilmoita seuranne mukaan 12.4. mennessä.

Et ole yksin -hanke tarjoaa kohdennettua tukipalvelua, johon seksuaalista hyväksikäyttöä tai häirintää, epäasiallista käytöstä tai kiusaamista kohdannut urheilija tai näitä havainnut muu toimija voi olla yhteydessä ja saada apua. Hankkeen tarkoituksena on myös lisätä tietoisuutta nuorten kokemasta väkivallasta ja häirinnästä sekä ennaltaehkäistä sitä.

Et ole yksin -hanke käynnistyi vuonna 2018. Väestöliitto toimii palvelun tuottajana ja vastaa Et ole yksin -verkkosivustosta. Hankkeessa mukana olevat seitsemän lajiliittoa (Salibandyliitto, Jääkiekkoliitto, Palloliitto, Koripalloliitto, Uimaliitto, Voimisteluliitto ja Lentopalloliitto) vastaavat hankkeen tiedottamisesta ja markkinoimisesta.

Et ole yksin -hankkeen tavoitteena on tavoittaa urheilun parissa toimivat henkilöt ja nuoret, joista suurin osa on mukana jonkun seuran toiminnassa. Sen vuoksi Et ole yksin -hankkeeseen haetaan nyt pilottiseuroja kaikista mukana olevista lajiliitoista. Pilottiseuroissa kehitetään ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä, joita levitetään myöhemmin urheiluyhteisössä laajemmalle.

Pilottiseurat pääsevät toimimaan suunnannäyttäjinä häirinnän ja väkivallan ehkäisyssä. Et ole yksin -pilottiseuraksi sitoutuneet seurat antavat selkeän viestin vanhemmille ja urheilijoille, että seurassa todella välitetään nuorten hyvinvoinnista. Pilottiseurat saavat tukea, materiaaleja ja koulutusta Väestöliitosta ja Salibandyliitosta.

Pilottiseuratoiminta käynnistyy kevään 2019 aikana alkukartoituskyselyllä ja Et ole yksin -palvelusta tiedottamisella seurassa. Kevään ja syksyn 2019 aikana pilottiseuratoiminta etenee päättyen kevään 2020 loppuarviointeihin.

Lisätietoja Pilottiseuratoiminnan sisällöstä löydät täältä.

Jos seuranne on kiinnostunut olemaan suunnannäyttäjä, ilmoittautukaa mukaan pilottiseuraksi laittamalla sähköposti Kim Sällströmille. Ilmoittautuminen on käynnissä 12.4.2019 asti. Mukaan voidaan ottaa enintään neljä salibandyseuraa.

etoleyksin_toimintaohje_banneri_300x300.jpg
 
Palvelun nettisivut.
Puhelin päivystää numerossa 0800 144644 ma-ti 14-17.30 ja chat ke-to 14-17.30

Jaa artikkeli