Pelaajapolkukatsaus vuodelle 2015

Salibandyliiton pelaajapolkutapahtumien tavoitteena on motivoida ja kasvattaa nuoria lahjakkuuksia harjoittelemaan monipuolisesti matkalla huippusalibandypelaajiksi.

Julkaistu 8.1.2015 17:22

Salibandyliiton pelaajapolkutapahtumat jatkuvat toukokuussa ja pelaajavalinnat ovat edessä pian. Ensimmäisenä vuotena pelaajavalinnoissa painotus on pallollisessa osaamisessa.  Sen jälkeen pelaajavalinnoissa huomioidaan myös muut ominaisuudet.

Pelaajapolkutapahtumien teemoina ovat pelitilanneroolilähtöinen harjoittelu ja pelaamalla oppiminen. Pelitilanneroolit käydään läpi pelaajien kanssa vaiheittain – pelitilannerooli vuodessa.

Poikien osalta pelaajapolku jatkuu viime vuoden tapaan viidellä ikäluokalla. Tänä vuonna vuorossa ovat 1997- 2001-syntyneet poikapelaajat. Uutena pelaajapolkuikäluokkana aloittavat 2001-syntyneet poikapelaajat.

Tyttöjen pelaajapolku uudistuu

Tyttöjen pelaajapolkutapahtumat alkavat edelleen tyttöpelaajien ollessa peruskoulun 7.luokalla. Tänä vuonna uutena ikäluokkana pelaajapolulla aloittavat 2001-syntyneet, joiden ensimmäinen pelaajapolkutapahtuma on Pikku Pohjola 1 -leiri toukokuussa. 2000-syntyneillä on vuorossa Pikku Pohjola 2 -leiri, joka järjestetään samana viikonloppuna 2001-syntyneiden leirin kanssa.

Näiden kartoitustapahtumien lisäksi tyttöjen pelaajapolulla alkaa tehostamisohjelma, joka kohdistuu tänä vuonna 1995- 1999-syntyneisiin pelaajiin. Tehostamisohjelmaan valittua ryhmää kutsutaan Tehoryhmäksi. Nimellä halutaan kuvata tavoiteltavaa toimintaa, eli tehostetaan tyttöpelaajien arkista harjoittelua.

Tehoryhmään valitaan pelaajat aina vuodeksi kerrallaan ja pelaajat voivat olla siinä maksimissaan viiden vuoden ajan. Valittava pelaajamäärä on maksimissaan 72 kenttäpelaajaa ja 8 maalivahtia. Ikäluokkakiintiöitä ei ole, vaan pelaajat valitaan oman osaamisen mukaan. Tehoryhmä leireilee kaksi kertaa vuodessa.

Pelaajavalinnat Tehoryhmään tehdään alkuvuoden aikana. 1995-99-syntyneistä pelaajista on tehty ehdokaslistat, joiden perusteella lopullinen pelaajalista varapelaajineen muodostetaan.

Ehdokaslistan pelaajille lähetetään kutsukirje sähköpostilla, jossa pelaajilta kysytään halukkuutta sitoutua Tehoryhmän toimintaan seuraavaksi vuodeksi. Samassa kirjeessä vanhempia ja seuravalmentajia pyydetään hyväksymään pelaajan sitoutuminen ja antamaan tuki pelaajalle Tehoryhmään osallistumisesta.

Pelaajavalinnat pelaajapolkutapahtumiin

Ikäluokkavalmentajat seuraavat eri ikäluokkien otteluita läpi kauden ja pyrkivät löytämään ikäluokkien lahjakkuudet pelaajapolkutapahtumiin. Pelaajavalinnat suoritetaan noin viisi viikkoa ennen pelaajapolkutapahtumaa. Jokainen valittu pelaaja saa henkilökohtaisen kutsun sähköpostilla noin neljä viikkoa ennen pelaajapolkutapahtumaa. Pelaajavalinnat julkistetaan myös Salibandyliiton nettisivuilla.

Pelaajapolkutapahtumat 2015
Vuoden 2015 pelaajapolkutapahtumat löytyvät täältä.

Ikäluokkavalmentajien yhteystiedot
Ikäluokkavalmentajien yhteystiedot löytyvät täältä.
 
Lisätietoja pelaajapolusta:
Lasse Eriksson
valmennuskoordinaattori
0400 529 016
lasse.eriksson(at)floorball.fi

CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSuveraSubwayTeho sportTupla+UnihocVeikkausVW-HyötyautotBiokia
Fais est. 1993TalgrafStadium

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.