Kiertuepromoottorin kesäblogi: Vantaa, Ylivieska, Parola

Kiertuepromoottorin kesäblogissa katusählyn SM-kiertueen promoottori Ilkka Kittilä kertoo tapahtumista, niiden kulusta ja fiiliksistä paikanpäältä. Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna pelejä pelattiin Vantaalla, Ylivieskassa ja Parolassa.

Huh! Vauhdilla lähti kesä liikenteeseen katusählyn SM-kiertueen promoottorina. Paljon oli ensimmäisellä viikolla opittavaa talon tavoille ja käytännön toimintametodeihin. Perehdytys sujui nopeasti ja viikonloppu koitti ensimmäisine tapahtumineen vielä nopeammin.

Vantaalta startattiin perjantaina ja jo heti paikalle tultaessa tajusin, että paikka on turnauksen järjestämiselle hyvä. Amarillon terassin edessä hotelli Vantaan ympäristössä pelattu turnaus ei ollut ehkä niin suuri, mitä se olisi voinut olla, mutta tiivis tila teki tapahtumasta tunnelmallisen. Tunnelmaa lisäsi entisestään järjestäjäseura Tikkurilan Tiikereiden stipendienjakotilaisuus kesken pelien. Tapahtuma oli rakennettu järkevästi kaikenikäisille.

Itse pelit sujuivat hyvin ja yleisöäkin paikalle kerääntyi kohtalaisen mukavasti. Katusählykesä alkoi siis omalta osaltani varsin sympaattisissa merkeissä ja tiiviin yhteishengen siivittämänä. Olipa mukana muutama liigapelaajakin, sillä Kotilaisen veljeskatraasta Panu, Peter ja Paul olivat intoutuneet paikalle. Turnauksen miesten sarjan voittaneessa joukkueessa puolestaan pelasi Nokian KrP:n Tuomas Savukoski.

Lauantaina käynnistelin autoani siinä viiden jälkeen aamutuimaan ja suuntasin kohti Parolaa ja Hattula-päiviä. Pakettiauto-peräkärry –combolla kun ei mitään rallia ajella, niin melkein pari tuntia sai varata aikaa Helsinki-Parola välille.

Pekolan Isku, eli Pisku, järjesti hienon katusählyturnauksen, jota todisti päivän aikana satoja silmäpareja. Järjestäjille iso hatunnosto siitä, että vaikkei turnaus paisunutkaan osallistuneiden joukkueiden määrässä niin isoksi, mitä se on aiempina kesinä ollut, oli itse tapahtuma esimerkillisesti organisoitu ja se imi väkeä ympärilleen tehokkaasti. Parolan katusählyturnaus oli esimerkki siitä, millainen kesäinen katusählytapahtuma parhaillaan on, ja miten paljon se keskeisellä paikalla paikkakuntalaisia kiinnostaa.

FB10.jpg

Lauantaina pelattiin myös Ylivieskassa, mutta kahteen paikkaan, kun ei millään yhtä aikaa ennätä, hoidin fiilisten tutkailun Popula-Teamin järjestämästä turnauksesta puhelimitse. Turnaus oli kerännyt hienosti joukkueita ja seuran puolelta oltiin varsin tyytyväisiä, sillä Ylivieskan lähellä ei paljon salibandytoimintaa ole. Katusählykiertueelle osallistumalla Popula-Team pyrkiikin nostamaan lajin sekä seuran tunnettavuutta alueella, sekä keräämään lisää harrastajia.

Yhteenvetona voi todeta, että kiertuepromoottorin ensimmäinen viikonloppu vierähti kesäisissä merkeissä, todella lämpimässä säässä ja hienojen tapahtumien parissa. Pieniä vastoinkäymisiä oli muun muassa kliseisesti muotoiltuna teknisten ongelmien kanssa, mutta sitten jeesasivat järjestäjäseurat. Esimerkillistä yhteistyötä, ei voi muuta sanoa. Kaikin puolin mallikkaasti sujunut ja viihdyttävä viikonloppu, jonka tiimoilta viestittäväksi jäi hyväntuulista ja letkeää harrasteliikunnan iloa. Suuremmilta loukkaantumisiltakin vältyttiin, mitä nyt Parolan turnauksessa yksi nilkka taisi vähän muljahtaa.

Tällä viikolla on allekirjoittanutkin sitten päässyt alun opttelun jälkeen vähän enemmän kohti niitä viestinnällisiä asioita, mitkä ovat työnkuvani keskiössä. Tavoitteet on asetettu korkealle ja haastetta riittää, mutta niistä meikäläinen onneksi nauttii.

Laakereilla ei lepäillä, vaan tulossa on varsinainen superviikonloppu, kun katusählyn SM-kiertueen osakilpailu pelataan viidellä eri paikkakunnalla – Varkaudessa perjantaina, Jyväskylässä, Keravalla ja Lahdessa lauantaina, sekä Tampereella sunnuntaina. Oma tieni vie akselille Varkaus-Jyväskylä-Tampere. Samalla saadaan alkuun myös Pistemestari-turnaukset Varkaudessa ja Jyväskylässä tämän kesän osalta.

Turnaukset suurenevat kesän mennessä pidemmälle, mutta vielä mahtuu mukaan. Tsekkaahan ihmeessä kiertuekalenterista lähin turnauksesi, kerää porukka ja ilmoittaudu mukaan. Jos emmit miksi, jo finaaliin tiensä Kurala Mighty Ducksin kanssa raivannut Steelers-pelaaja Janne Ijäs kertoo siihen syyn tällä videolla.

Pidetään yhdessä loistava katusählyn 20-vuotisjuhlakesä! Meikäläinen raportoi taas ensi viikolla. Palataan astialle!

Parahin terveisin,
kiertuepromoottori Ilkka Kittilä

PS. Älä missaa meidän Instagram-kisaamme! Ohjeet löydät täältä!

Facebook-kuvapankit:
Vantaa 5.6.
Parola 6.6.

Jaa artikkeli