Kiertuepromoottorin kesäblogi: Panelia & Turku

Kiertuepromoottorin kesäblogissa katusählyn SM-kiertueen promoottori Ilkka Kittilä kertoo tapahtumista, niiden kulusta ja fiiliksistä paikanpäältä. Viimeisinä kahtena viikonloppuna pelattiin Paneliassa ja Turussa.

Julkaistu 12.8.2015 14:19

Pohjanmaan jälkeen vuorossa oli kaksi viikonloppua Lounais-Suomessa, sillä elokuun kahden ensimmäisen viikonvaihteen turnaukset pelattiin Paneliassa 1.8. ja Turussa 8.8.

Paneliassa paikallinen Peli-Weljet oli mielenkiintoinen seuratuttavuus, sillä sen toiminta painottuu pitkälti harraste- ja puulaakiturnausten saralle. Peli-Weljien talkoohengestä näki heti, että tulossa on loistava turnaus. Niinhän siitä tulikin, vaikka sade jossain vaiheessa hiukan tunnelmaa yrittikin latistaa. Nelisenkymmentä porukkaa nähtiin kentillä ratkomassa paremmuutta ja tapahtuma keräsi paikalle myös paljon seuraajia.

Panelian turnauksen kaltaiset tapahtumat ovat mainioita osoituksia siitä, miten yksittäisestä tilaisuudesta on rakennettu hienosti sellainen ”oman kylän juttu.” Yhteishenki runsaslukuisten järjestäjien kesken oli erinomainen ja turnaus pelattiin varsin letkeissä merkeissä. Otteluissa kyllä sattui ja tapahtui, mikä helpotti meikäläisen kuvien räpsimistä siinä määrin, että turnauksesta taltioitui muutama timanttinen otos kaikessa huvittavuudessaan. Tilannekuvat ja tilannekomiikka ennen kaikkea, on huikeata saada kameran rullalle.

Turussa katusählykokemus oli jälleen erilainen. Isomman paikkakunnan turnaus ei tarjonnut ehkä niin paljon sellaista yhtenäistä me-henkeä, mutta Sport Gardenin suojatit, eli järjestäjäseura FBC Turku näytti rutiininsa turnausjärjestäjänä muulla tavoin. Jokaisella oli selvä rooli ja hommat sujuivat täysin mutkitta läpi päivän. Turun turnauksessa oli myös varsin kova taso ja voittajajoukkue TVV olikin varmasti yksi kesän vahvimmista voittajajoukkueista.

Turun ”BeeCeen” turnaus oli erinomainen ja tilankäyttö alueella onnistui loistavasti. Järjestelyjen puolesta niin kaluston kasaaminen kuin purkaminenkin sujuivat käden käänteessä ja aikataulu pysyi näpissä, jopa aikaistui päivän mittaan.

Jos olin Pohjanmaan keikan jälkeen hymyssä suin, niin Lounais-Suomen turneet eivät kalvenneet kotiseudun tapahtumille kyllä yhtään. Kumpikin turnaus oli reippaan kokoinen ja tapahtumat a) keräsivät hyvin huomiota ja b) olivat upeasti organisoituja. Tästä on erittäin hyvä lähteä jatkamaan kohti kiertueen viimeistä reissua ennen Helsingin SM-finaaleja. Tulevana viikonloppuna pelit pelataan perjantaina Joensuussa – järjestäjänä LeBa-96 – ja lauantaina SB Welhojen isännöimänä Kuopiossa. Sitten ovat tämän kesän ajokilometrit takana päin.

Katusählyterveisin,
Ilkka Kittilä
Kiertuepromoottori

CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSuveraSubwayTeho sportTupla+UnihocVeikkausVW-HyötyautotBiokia
Fais est. 1993TalgrafStadium

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.