Katusählyn juhlavuosi huipentuu Narinkkatorilla lauantaina

Salibandyliiton suurin vuotuinen ulkoilmatapahtuma, Katusählyfinaali, on vuorossa Helsingin ydinkeskustassa Kampin Narinkkatorilla lauantaina 29.8.

Katusählyn osalta kyseessä on juhlavuosi. Ensimmäisen kerran katusählyn Suomen mestaruuksista kisattiin jo 20 vuotta sitten. Ensimmäisen katusählyturnauksen järjesti Tapanilan Erä 4. toukokuuta 1996.  Sittemmin tämä pienessä kaukalossa ja vaihtelevilla alustoilla pelattava 3 vs. 3 -pelimuoto on juoksuttanut tuhansia ja taas tuhansia pelaajia.

Paitsi pelaajien kesäaktiviteettina, katusählyturnauksen järjestäminen kuuluu usean Salibandyliiton jäsenseuran kesän voimanponnistuksiin eräänä varainhankintamuotona.   

Tänä kesänä osaturnauksia järjestettiin 29 kappaletta eri puolilla Suomea ja osaturnausten voittajajoukkueet valmistautuvat kisaamaan eri sarjojen SM-titteleistä Helsingissä tulevana lauantaina Narinkkatorilla.  

 – Tänä vuonna katusählyturnauksiin osallistui n. 570 joukkuetta ja 3150 pelaajaa. Katusählykiertue oli jälleen kerran kaikin puolin onnistunut. Kesän suurin turnaus järjestettiin Kokkolassa, jossa mukana oli 74 joukkuetta ja 445 pelaajaa. On hienoa havaita, että jäsenseurat ovat olleet aktiivisia tapahtumiensa järjestelyissä ja markkinoinnissa, kiittelee kiertueen koordinoinnista vastaava Janne Bruun Salibandyliitosta.

– Erityisen tyytyväinen olen tapahtumien some-näkyvyyteen, jota olemme kasvattaneet kiertuepromoottorin ansiosta huimasti. Uutuutena osassa tämän vuoden turnauksissa pelattiin myös toista pienpelimuotoa, Pistemestaria.

Juhlavuoden finaalitapahtumaan on tulossa 83 joukkuetta, eli n. 500 pelaajaa. Katusählysarjansa ovat miehille, naisille, tytöille, pojille, seka- ja työpaikkajoukkueille.

Narinkkatorin suuressa Katusählyfinaalissa tapahtuu paljon muutakin.

– Luvassa on mm. Punainen kortti rasismille – ja Legendat-näytösottelut. Päivän loppupuolella tapahtumalavalla palkitaan viime kauden parhaat salibandypelaajat ja -toimijat eri kategorioissa. Kilpailuhenkisimmät voivat kokeilla, kuinka kovaa salibandypallo lähtee mailan lavasta, sillä lahjomaton tutka mittaa kenellä on Suomen kovin laukaus, Janne Bruun jatkaa.

Kuva: Jari Turunen.

20. Katusählyfinaalin ohjelma
Lauantai 29.8. Narinkkatori, Helsinki

9:00-17:00 Katusählyfinaalipelejä eri sarjoissa
9:00-13:30 Teho – Suomen kovin lämäri -karsinta
11:00 Punainen kortti rasismille (näytösottelu)
12:00-13:00 Pistemestari-pelejä
13:30 Teho – Suomen kovin lämäri -finaali
14:00 Legendat vs. Legendat (näytösottelu)
15:15 Kauden parhaiden palkitseminen

Jaa artikkeli