Helsinki Floorball Cup kampanjoi: Ei kiusata !

Suomen suurin kansainvälinen salibandyturnaus, Helsinki Floorball Cup, sekä Suomen maajoukkuepelaajat Miko Kailiala ja Silja Eskelinen haastavat mukaan kiusaamisen vastaiseen kampanjaan.

Helsinki Floorball Cupissa järjestettävä Ei Kiusata -kampanja toteutetaan yhteistyössä Walter ry:n, Salibandyliiton sekä Kansainvälisen Salibandyliiton IFF:n kanssa.

– Helsinki Floorball Cup on kasvanut merkittäväksi urheilutapahtumaksi ja haluamme hyödyntää turnauksen vaikuttavuutta tärkeän asian puolesta. Kampanjan tavoitteena on kasvattaa tietoisuutta kiusaamisen haitoista ja sitä kautta ehkäistä kiusaamista, kertoo Helsinki Floorball Cupin järjestävän Arena Centerin toimitusjohtaja Petteri Bergman kampanjan taustoista.

Kiusaaminen vaikuttaa meihin kaikkiin – pelaajiin, toimihenkilöihin, vanhempiin eli koko joukkueeseen. HFC2015 haluaa herättää turnauksen osallistujat keskustelemaan kiusaamisesta.

– Suurin työ kiusaamisen ehkäisemiseen tehdään jokapäiväisessä toiminnassa. Pienillä teoilla jokainen joukkueen jäsen voi varmistaa, että kaikki tuntevat kuuluvansa ryhmään eikä kukaan jää ulkopuolelle, muistuttaa Bergman jokaisen mahdollisuudesta vaikuttaa.

Yhdessä voitamme kiusaamisen

Kampanjaa varten turnaussivustolle on koottu kampanjamateriaali, jossa kerrotaan selkeästi mitä kiusaaminen on, mitä se aiheuttaa ja miten kiusaamista voidaan ehkäistä. Kampanjan keulakuvina toimivat maajoukkuepelaajat Miko Kailiala ja Silja Eskelinen vierailevat turnauksessa jakamassa kampanjamateriaalia osallistujille.

Kampanja näkyy turnauksen aikana kattavasti. Slogan ”Ei kiusata” on näyttävästi esillä mm. kaikille osallistujille jaettavissa turnauspaidoissa ja kaikki neljä turnaushallia julistetaan kiusaamisvapaiksi vyöhykkeiksi. Kampanja levittäytyy myös verkkoon, sillä osallistujat pääsevät ottamaan kuvia maajoukkuepelaajien kanssa kampanjakylttejä pitäen ja näitä kuvia jaetaan sosiaalisessa mediassa #EiKiusata -tunnuksen kanssa.

Suomen miesten maajoukkue valmistautuu viikonloppuna alkaviin MM-kisoihin ja Göteborgiin joukkueen mukana matkaava Suomen tähtipelaaja Miko Kailiala kannustaa jokaista osallistumaan kampanjaan.

– Kiusaaminen on osa monen lapsen arkipäivää, se ei ole hyväksyttävää. Osallistu meidän kanssa Ei Kiusata -kampanjaan ja voitetaan yhdessä kiusaaminen!

Lisätietoja kampanjaan osallistumisesta löytyy www.hfc.fi -sivuston kampanjaosiosta – ota kantaa ja osallistu. Yhdessä voimme välittää viestin, että kiusaaminen ei kuulu pelikentille!

Helsinki Floorball Cup on Suomen suurin kansainvälinen salibandyturnaus, joka järjestetään 2.-4.1.2015. Tapahtuma kerää vuosittain yli 300 joukkuetta, 6000 osallistujaa ja tuhansia katsojia tiiviisti yhteen. Neljässä eri hallissa pelataan kolmen päivän aikana yli 900 ottelua.

Turnauksessa pelataan 24 eri sarjaa aina 2006-syntyneistä junioreista aikuisiin asti eli tapahtuma liikuttaa kaikenikäisiä pelaajia. Suomalaisen salibandyn lippulaivaturnaus kerää joukkueita ympäri valtakuntaa, kun pelkästään kouluikäisiä juniorijoukkueita saapuu vuosittain lähes sadasta eri kaupungista. Kansainvälisyyttä tapahtumaan tuovat ulkomaiset vieraat, osallistuvia joukkueita saapuu tänä vuonna seitsemästä eri maasta.

Lisätietoja turnauksesta: www.hfc.fi

Jaa artikkeli