Tuhatpäiset yleisöt, SPV:n ihmekiri ja Mannisen kuuden maalin erä päättivät Salibandyliigan vuoden

SPV nousi Oilersia vastaan kahden maalin takaa tasoihin ottelun viimeisillä 11 sekunnilla, ja Jami Manninen latoi EräViikinkien verkkoon kuusi palloa yhdessä erässä.

Seinäjoen Peliveljien 25-vuotisjuhlaviikonlopun toinenkin ottelu tarjosi viihdettä koko rahan edestä, kun SPV tuli 1425 katsojan riemuksi Oilersia vastaan viimeisillä 11 sekunnilla kahden maalin takaa tasoihin. Eilisen TPS-ottelun tapaan käteen jäi kuitenkin vain yksi sarjapiste kahden lähdettyä rangaistuslaukauskisan päätteeksi Espooseen maalein 9-8.

Pelikellon näyttäessä 59.49 Oilers johti Seinäjoki Areenalla 8-6, mutta huolimattoman purkupallon jälkeen Jari Hankkio kavensi kuudella neljää vastaan ajassa 59.50. Aloituksen jälkeen Oilers sai vielä pallon, mutta onnistui jälleen sutimaan sen SPV:lle, ja Matias Veikkolan huitaistua pallon maalin eteen Mikko Kohonen ohjasi sen ohi Oilers-vahti Joonas Kaltiaisen vain sekunti ennen loppusummeria. Jatkoajalla SPV kesti vielä kahden minuutin alivoiman, mutta rangaistuslaukauskisassa Jesperi Lindfors, Sylvester Raikamo ja Heikki Iiskola taituroivat lisäpisteen Oilersin matkaan.

Happeen hyökkääjä Jami Manninen nousi illan nimeksi Jyväskylässä, kun hän huudatti 1090-päistä yleisöä kolmannessa erässä maaleillaan peräti kuusi kertaa Happeen lyödessä EräViikingit 9-3. Ennätystilastoja eivät Mannisen yhden erän kuusi osumaa vielä muokanneet, kun Henri Johansson on tehnyt tuplahattutempun vieläkin lyhyemmässä ajassa. Happeen illan toinen tehomies oli maailmanmestari Mika Kohonen, joka syötti tänään kolme osumaa.

Sunnuntain muissa liigaotteluissa LASB kaatoi Karhut peräti 12-1 ja Nokian KrP Westend Indiansin 5-4.

Vuosi 2018 päättyy Classicin johtaessa Salibandyliigaa kymmenen pisteen erolla SPV:hen. Suoran putoajan jumbosijalla Koovee on jäänyt Karhuista kolme pistettä. Pistepörssin kärjessä SPV:n Jari Hankkiolla on kuuden pisteen kaula Nokian KrP:n Joona Rantalaan. Maalivahtien torjuntatilaston ykkösenä komeilee Steelersin Santeri Pohjonen.

Ensi viikolla taistelevat Suomen mestarit Classic miehissä sekä SB-Pro naisissa maailman parhaan seurajoukkueen tittelistä Ruotsin Gävlessä, ja Salibandyliigaa pelataan taas viides tammikuuta.

Arkistokuva: Esa Jokinen