TPS:n nousu ahdingosta huipentui jatkoaikajuhliin

TPS nousi Westend Indiansia vastaan ilman maalivahtia kahden maalin takaa tasoihin ja voitti jatkoajalla.

Salibandyliigan keskiviikon draama näyteltiin Turussa, jossa TPS nousi lopussa kahden maalint akaa tasoihin ilman maalivahtia ja iski jatkoajalla 4–3-voittomaalin. Illan toisessa ottelussa EräViikingit kaatoi kotonaan Steelersin 5-3.

Westend Indians näytti jo aiheuttavan TPS:lle kauden avaustappion johtaessaan vielä 11 minuuttia ennen loppusummeria 3-1. Maalivahti Pyry Luukkosen juostua vaihtoon onnistuivat kuitenkin Juho Sorri ja Mikko Hautaniemi nostamaan isännät tasoihin. Jatkoaikaa ehdittiin pelata runsaat kolme minuuttia ennen kuin Sami Saarinen kiskaisi puolihuolimattoman näköisellä kääntölaukauksella voittomaalin espoolaisvahti Mikko Kirvesniemen ulottumattomiin. TPS:n Eero Jalo oli kahdella syöttöpisteellään illan pistehai.

Anssi Koskisen ottelukuviin

Markus Salmen laukoma 4-0 päätöserän viidennellä minuutilla näytti jo sinetöivän EräViikinkien kotivoiton, mutta tuskanhiki ehti vielä kihota helsinkiläisten otsille. Erän puolivälissä Steelersin Ville Lastikka sekä Niko Einiö kavensivat vain seitsemän sekunnin välein, ja kuusi minuuttia ennen loppua Jose Takala ohjasi lukemiksi jo 4-3. EräViikingit kuitenkin kesti hämeenlinnalaisten hyvät tasoituspaikat, ja 14 sekuntia ennen summeria Roni Laasonen linkosi viimeisen niitin tyhjiin. Ottelun kahden pisteen miehiä olivat EräViikinkien Mikael Lax (1+1) ja Lauri Kapanen (0+2) sekä Steelersin Jose Takala (1+1).

Salibandyliiga jatkuu torstaina Tampereella paikallisottelulla Nokian KrP – Koovee.

Kuva: Anssi Koskinen