TPS yllätti mestari SB-Pron naisten Salibandyliigassa

Mestari SB-Pro koki kauden neljännen tappionsa, kun TPS ryösti kaikki kolme pistettä Turkuun tuloksella 4-3.

Naisten Salibandyliigassa nähtiin lauantaina yllätystulos, kun kuudentena oleva TPS kaatoi tasolohko A:ssa kärkijoukkue SB-Pron 4-3.

TPS vei Nurmijärvellä avauserän 2-1, ja toisella tauolla se johti 4-2 Milla Nordlundin ja Noora Rantasen kasvatettua eroa. Kolmannen erän alussa TPS:n Sofia Leino epäonnistui rangaistuslaukauksessa, ja kolme minuuttia ennen loppua Laura Hietamäki nosti Ina Lemisen kaukolaukauksen kakkospallosta mestarit jo maalin päähän. SB-Pro painoi viimeiset kaksi minuuttia kuudella viittä vastaan muttei saanut tasoituspalloa millään ohi TPS-vahti Noora Vuorelan.

TPS:n voitto merkitsi samalla sitä, että se piti edelleen takanaan pisteen päässä SSRA:n, joka tänään kaatoi kotonaan Oulussa NLA:n jumbojoukkue Pelicansin 13-2. SSRA:n tehottaret löytyivät tänään ykkösketjusta, jonka laidalla Liinu Koivisto kirjautti 3+1 ja keskushyökkääjä Hanna Niemelä 1+3.

Tasolohko NLB:ssä nähtiin lauantaina kaksi kärkiryhmien nollapeliä, kun Turussa Minnie Heininen piti verkkonsa puhtaana kärkijoukkue FBC Loiston kaataessa ÅIF:n 4-0 ja Jyväskylässä Tanja Matilainen sarjakakkonen O2-Jyväskylän voittaessa kotonaan Pirkkalan Pirkat 7-0. Samalla keskisuomalaiset varmistelivat paikkaansa liigan pudotuspelikarsinnassa kasvattaessaan eron takanaan oleviin pirkkalaisiin jo viiteen pisteeseen.

NLB:n lauantain kolmas ottelu miteltiin Lappeenrannassa, jossa Welhot löi NST:n 5-3 ja nousi ohi ÅIF:n karsintaviivan valoisalle puolelle.

NLB jatkuu tiistaina ottelulla ÅIF–LoSB ja NLA keskiviikkona SB-Pron ja Pelicansin kohtaamisella.

Arkistokuva: Anssi Koskinen