TEHO Sport Suomen Cup huipentuu - kaksi tietä finaaliuusintaan

Salibandyn TEHO Sport Suomen Cup 2014 – 2015 huipentuu sunnuntaina 25. tammikuuta Helsingin Jäähallissa. Ratkaisujen näkeminen ei jää ainakaan hinnasta kiinni, sillä ennakkolippu irtoaa kuudella eurolla! Lipunmyynti on alkanut Lippupalvelussa. Naisten finalistit SB-Pro ja Classic ovat kumpikin raivonneet tieltään kolme joukkuetta. Liigajoukkueet liittyivät mukaan Cupiin sen kolmannelle kierrokselle, ja näin viime vuoden loppuottelijat uusivat paikkansa tälle vuodelle.

SB-Pro (jolta myös A-tytöt ylsivät kolmannelle kierrokselle) aloitti syksyn cuptaipaleensa kaatamalla SB Vantaan spekulointivaraa jättämättömällä tuloksella 15-0. Vauhti ei pudonnut yhtään neljännen kierroksen ottelussa, jossa Elina Kujala teki 1+6 ja My Kippilä 3+2 Pron kaataessa vieraissa KaPa-65:n 14-3. Ottelua seurasi mukavasti 258 katsojaa, joiden iloksi KaPa toki piti maalinsa puhtaana ottelun ensimmäiset 11 minuuttia.

Välierään oli Suomen liiga-ja cuopmestariksi seuloutunut Pirkkalan Pirkat, joka oli alkulohkosta alkaneella matkallaan pudottanut vielä yksittäisissä peleissä HaHyn ja O2Jyväskylän. Semifinaalissa lukemat 23-1 kertovat eron liigavauhtiin Pron Laura Hietamäen merkkautettua 5+1 ja Karoliina Kujalan 3+2. PirPin Jessika Lindroosin kavennusmaali tuplamestarien verkoon jäi kuitenkin historiaan, ja Pirkkain TEHO Sport Suomen Cup jatkuu vielä pikkufinaalissa PirPi – HaHy, joka pelataan erillisenä tapahtumaotteluna 1.2. klo 15:00 Pirkkalan vapaa-aikakeskuksella joukkueiden toivomuksen mukaisesti.

Tänä vuonna finaaliin haastajana lähtevä Classic aloitti cupinsa kohtaamalla Ä-lastin, jonka nimekäs mutta vähälukuinen kokoonpano ei vielä puristanut Classicia aivan 60 minuutin prässiin. Laura Nokelainen, Mia Alén, Annina Mero ja kuusi muuta älastilaista venyttivät Classicin verkkoa kahdesti, mutta toisessa päässä heilahtikin sitten 20 kertaa Ella Alangon merkkauttaessa tehot 5+2. ÅIF:n vieraana Classic haki 15-2-voiton karattuaan jo ensimmäisessä erässä 8-0-johtoon, ja nyt oli Alangoista Eliisa vuoro laukoa viisi maalia. ÅIF:stä osuivat Mette Wecksten ja Milla Seppänen.

Classicin selvät pelit loppuivat parahiksi välieriin, ja Vellu Koivusen ryhmä sai loistavaa sparrausta finaaliin kaataessaan paikallistrillerissä Kooveen niukkaakin niukemmin 7-6. Tämä oli se peli, jossa erinomaisen menovalinnan tehneet katsojat purivat lehtereillä kyntensä pilalle Classicin karatessa Eliisa Alangon (3+1) johdolla neljän maalin johtoon mutta Kooveen noustessa Senni Hietasen (2+2) ja Veera Kaupin (2+2) kantamina maalin päähän.

Naisten TEHO Sport Suomen Cupin tulokset ja tilastot

Finaalihuipentuman ottelut pelataan Helsingin jäähallilla seuraavasti:

Klo 10.30 Miesten haastajafinaali: PoNoVo II – Sastamalan Woima
Klo 13.00 Naisten finaali: SB-Pro – Classic (YLE)
Klo 16.00 Miesten finaali: SSV – Classic (YLE)
Klo 19.00 Miesten pikkufinaali: KeLy – FBC Turku

Pääsylippujen hinnat:

Tapahtumalippu ennakkoon 6 € huomaa edullinen hinta!
Tapahtumalippu ovelta Aikuiset 12 €
Tapahtumalippu ovelta Lapset (alle 5v.) / Opiskelijat/Eläkeläiset 10 €
 
Perhelippu ennakkoon 16 € (neljä lippua/sisäänpääsyä)
Perhelippu ovelta 30 € (neljä lippua/sisäänpääsyä)
 
Huomaa salibandyjuniorin erityisetu!

Volkswagen tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn kaikille juniori-ikäisille lisenssin lunastaneille pelaajille (käytännössä vuonna 1995 tai myöhemmin syntynyt tyttö ja vuonna 1994 tai myöhemmin syntynyt poika). Edun saa lunastettua näyttämällä mobiililisenssin kautta aukeavaa ”mukavaa matsia” –sivustoa (säbäwebissä). Ne juniorit joilta ei löydy älypuhelinta voivat tulostaa sivun ennakkoon täältä.

Kuva: Topi Naskali

Jaa artikkeli