Tässä MM-kisojen puolivälieräparit - Tanska yllätti Saksan

Göteborgin MM-kisojen neljännesvälierissä nähtiin yksi yllättäjä, kun Tanska pudotti viime MM-kisojen nelosen, Saksan huomenna alkavista puolivälieristä 4-3-voitollaan. Ottelu venyi rangaistuslaukauskisaan saakka.

Julkaistu 10.12.2014 23:43

Saksa johti ottelua 3-1, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vajaa kolme minuuttia. Tanska hiipi ylivoimaosumalla maalin päähän ja parinkymmenen sekunnin päästä Saksan verkko heilui taas Stefan Hedorfin lyödessä luvut tasoihin.

Jatkoaika oli maaliton, vaikka kummallakin oli katkaisun paikkansa. Rangaistuslaukauskisa eteni kuudenteen pariin saakka, kunnes Brian Nielsen (kuvassa) aloitti tanskalaisjuhlat. Perjantain puolivälierässä Tanska kohtaa Tshekin.

Suoraan puolivälieriin pääsivät A- ja B-lohkojen kaksi parasta eli Ruotsi (A1), Suomi (A2), Tshekki (B1) ja Sveitsi (B2).

Uudessa turnausjärjestelmässä ovi ei vielä sulkeutunut A- ja B-lohkojen kolmosilta ja nelosilta, vaan maat jatkoivat play out -kierrokselle heikomman rankingin C- ja D-lohkojen ykkösiä ja kakkosia vastaan.

Tanskaa lukuun ottamatta kukaan muu alemman rankingin maa ei onnistunut kukistamaan A- ja B-lohkoihin sijoiteltuja, vaan Norja kukisti Yhdysvallat 6-2, Viro löi Slovakian 7-2 ja Latvia pesi Kanadan 10-2.

Puolivälierät pelataan torstaina ja perjantaina.

MM-kisojen puolivälieräparit

To 11.12. 16:30 Suomi – Norja  
To 11.12. 20:00 Ruotsi – Viro

Pe 12.12. 17:00 Tshekki – Tanska
Pe 12.12. 20:00 Sveitsi – Latvia

Kuva: IFF.

Artikkelin avainsanat

CraftEerikkiläLIDLOsuuspankkiSuveraSubwayTeho sportTupla+UnihocVeikkausVW-HyötyautotBiokia
Fais est. 1993TalgrafStadium

Käytämme sivustollamme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita. Tallennettavista tiedoista voit lukea tietosuojaselosteesta.