Taitava Ruotsi karkasi fyysisen pelin voittoon

Salibandyn EuroFloorball Tour -turnaus Hämeenlinnan Elenia Areenalla päättyi Ruotsin voittoon. Hallitseva maailmanmestari kaatoi kahden puhtaan pelin joukkueen kohtaamisessa Suomen 4-2.

Suomen alku oli vaikea kun Rasmus Enströmin kaukolaukaus liurui Suomen verkkoon jo runsaan minuutin pelin jälkeen, ja kohta kiskaisi merkkaamatta unohtunut Alexander Galante Carlström Alexander Ruddin tarjoilemasta sisäänlyönnistä 0-2.
Puolustaja Lauri Stenfors nosti oman laukauksensa kakkospallosta kavennuksen, ja toisessa erän ainoan osuman napautti Suomen Jani Kukkola, vaikka kotijoukkue enimmäkseen puolustustaistelua kävikin.
Päätösjaksolla ei Suomen taistelu enää riittänyt kun Rasmus Sundstedt sivalsi kaukaa komealla laukauksella Ruotsille kolmannen maalin ja Henrik Stenberg sijoitti vielä yläkulmaan loppunumerot. Suomikin onnistui rakentamaan kolmannessa erässä kelpo paikkoja, mutta edes kokeneimpien Rickie Hyvärisen ja Mika Kohosen askeleet eivät tällä kertaa sopineet ratkaisutilanteissa kohdalleen.

– Roikuttiin mukana kuin räkä muttei missään vaiheessa päästy oikein kuskin paikalle Ruotsin pidettyä palloa, Suomen päävalmentaja Petri Kettunen tiivisti.
– Oli erittäin fyysinen peli, ja pelaajista näki, että taistelu kisapaikoista on kova. Takana on leireineen viiden päivän tiivis rupeama, ja urheilijamme ovat myös harjoituksissa laittaneet itsensä viimeisen päälle likoon.

Seuraavaksi huomio keskittyy lähestyvään MM-joukkueen valintaan, ja päävalmentaja Kettunen paljasti tämän viikonlopun vaukeuttaneen valintoja erittäin paljon. Hän kertoi myös, että on erittäin epätodennäköistä, että tähän turnaukseen nimetyn 23 pelaajan ryhmän ulkopuolelta olisi enää tulossa ketään mukaan.
– Sellaiset viisitoista – kuusitoista, ehkä seitsemäntoistakin pelaajaa olisi helppo sanoa, mutta viimeisten paikkojen täyttäminen vaatii eniten miettimistä.
Kokeneet Mika Kohonen ja Tero Tiitu ovat Petri Kettusen mukaan vahvasti mukana taistelussa.
– Toivon, että he ovat mukana joukkueessa, Kettune muotoili.
– Mutta esimerkiksi Kohosen polvi kipeytyi taas tänään, ja katsotaan tilannetta rauhassa. Kumpikaan ei ole vielä formussa, mutta kisoihin on vielä kuukausi aikaa.

Suomi – Ruotsi 2-4 (1-2, 1-0, 0-2)

1. erä: 1.14 Rasmus Enström (Jonas Adriansson) 0-1, 7.29 Alexander Galante Carlström (Alexander Rudd) 0-2, 8.12 Lauri Stenfors (Oscar Hänninen) 1-2.
2. erä:  22.56 Jani Kukkola (Juha Kivilehto) 2-2.
3. erä: 47.10 Rasmus Sundstedt (Henrik Stenberg) 2-3, 50.59 Stenberg (Galante Carlström) 2-4.

Torjunnat:
Eero Kosonen Suomi 2+9+3=14,
Johan Rehn Ruotsi 5+5+1=11.

Jäähyt: Suomi 3×2 min + Lauri Kapanen 5 min, Ruotsi 4×2 min.

Erotuomarit: Petr Cerny ja Jiri Janousek.

Yleisöä: 1 614.

Jaa artikkeli