Tähkä iski alivoimalla ja Herlin viime hetkillä - ÅIF ja Tiikerit pelaavat liigapaikasta

Kirkkonummen pommisuojassa nähtiin melkoisia vaiheita ennen kuin Miro Herlin laukoi ÅIF:n pelaamaan liigapaikasta Tiikereitä vastaan.

ÅIF löi Divarin illan huikeassa ratkaisevassa välierässä vieraskentällä Rangersin 8-7 ja jatkaa Divarin finaaleihin Tiikereitä vastaan voitoin 2-1. Voittomaalin iski melkoisten vaiheiden jälkeen Miro Herlin vain 35 sekuntia ennen loppusummeria.

Pelin ensimmäisellä puolikkaalla nähtiin ensin kolme maalia Rangersille. Sitten seitsemän perättäistä ÅIF:lle sisältäen Kasper Tähkän kaksi alivoimaosumaa saman kahden minuutin jäähyn aikana. Sitten kolme Rangersille, joka runsaat seitsemän minuuttia ennen loppua nousi jo lukemiin 6-7.

Rangersin Mikko Ollikaisen kaksiminuuttinen kaksi minuuttia ennen summeria petasi jo ÅIF:n voiton varmistelua, mutta mitä vielä: Aleksi Markkola tasoitti pelin alivoimalla ajassa 58.44. Jäähy kuitenkin jatkui vielä, ja 35 sekuntia ennen täyttä aikaa ÅIF:n Miro Herlin laukoi Atte Huovisen syötöstä viidellä neljää vastaan ratkaisun.

Tiikerien ja ÅIF:n selviytyminen loppuotteluihin merkitsee, että liigapaikasta pelaavat Divarin runkosarjan seitsemäs ja kahdeksas. Paras viidestä -periaatteella pelattavien loppuotteluiden voittaja nousee Salibandyliigaan ja häviäjäkin saa vielä mahdollisuuden liigan toiseksi huonointa joukkuetta vastaan.