Sveitsin erotuomaripäällikkö vierailee Suomessa

Sveitsin Salibandyliitossa huippuerotuomareista sekä erotuomarikoulutuksesta vastaava Thomas Erhard saapuu Suomen Salibandyliiton erotuomarivaliokunnan vieraaksi 5.-7. helmikuuta.

Hän osallistuu Eerikkilän valmennuskeskuksessa perjantaina erotuomarivaliokunnan kokoukseen. Viikonlopun ohjelmaan sisältyy myös molempien pääsarjaerotuomarikoulutusryhmien play off -koulutuksiin tutustuminen.

Erhard on toiminut kesäkuusta 2015 lähtien Sveitsin liitossa huippuerotuomariryhmän vetäjänä, minkä lisäksi hän vastaa lajiliiton erotuomarikoulutusten järjestämisestä.

Erhard on kokenut ja pitkän kansainvälisen uran tehnyt erotuomari. Uran huippuhetki oli vuoden 2010 MM-finaalin erotuomaritehtävät Hartwall Areenalla parinsa Philippe Renzin kanssa. Kotimaassaan Erhardilla on kokemusta pääsarjaotteluista aina vuodesta 1993 vuoteen 2011 saakka.

– On erittäin hienoa saada Thomas vieraaksemme Eerikkilään. Koulutustapahtumaan tutustumisen lisäksi erotuomarivaliokunnalla on ainutlaatuinen tilaisuus keskustella toisen suuren salibandymaan erotuomaritoiminnan järjestelyistä ja löytää kehitysideoita myös tätä reittiä pitkin, painottaa Salibandyliiton va. erotuomaripäällikkö Mika Saastamoinen.

– Yhteistyön jatkuvuus on selkeä tavoite ja olemme sopineet, että Suomen liiton edustaja tekee vastavierailun Sveitsin huippuerotuomareiden avauskoulutustapahtumaan Nottwilliin kesäkuussa, Saastamoinen kertoo.

Tutustu Sveitsin Salibandyliiton kotisivuihin.

Jaa artikkeli