SSV Helsingin herra, Indians Espoon emiiri ja Classic Pirkanmaan päällikkö

SSV on Helsingin herra, Westend Indians Espoon emiiri ja Classic Pirkanmaan päällikkö, selvisi Salibandyliigan keskiviikon paikalliskierroksella kun SSV löi Tapanilan Erän 7-2, Indians Oilersin 8-7 ja Classic Nokian KrP:n 11-5.

SSV karkasi Tapanilan Erän vieraana kahdessa erässä 3-0-johtoon, ja kolmannessa Viikingit latoivat vielä neljä osumaa Erän Eero Nuutisen kahta kavennusmaalia vastaan. Mallikelpoisesti omaa päätään varjelleen SSV:n tehomiehiä olivat Markus Olkkonen (2+1) ja Miko Kailiala (0+2).

– Tuntui tänään jotenkin aika helpolta, SSV:n Jani Helenius ihmetteli ottelun jälkeen.
– Hiivittiin pikkuhiljaa karkuun ja paikkoja aukesi aika helposti, olisi voitu tehdä paljon enemmänkin maaleja. Ei tullut tänään vastaan sitä normaalia Erää, joka tekee näistä peleistä yleensä tiukkoja.
Valmentaja Markus Huhtimo kiitti omiensa panosta rikkonaisen maaottelutauon jälkeen.
– Ei ole päästy harjoittelemaan viisi-viisi-peliä, ja lisäksi nämä keskiviikkopelit ovat perinteisesti olleet meille vaikeita. Nyt kuitenkin pallo liikkui ja ukot liikkuivat, ja heikommilla hetkillä Santtu Strandberg otti maalissa hyviä kopppeja niin kuin kunnon myyrän kuuluukin.

Indiansin illan voitto oli joukkueelle vasta syksyn toinen. Oilers käänsi vielä Indiansin alun 3-0-johdon maalin etumatkakseen, mutta kolmannessa erässä Indians karkasi 6-6-tasatilanteesta voittoon. Samu Nikkinen sekä Eino Pesu laukoivat kotijoukkueella kahden maalin johdon, jota Oilers kykeni kaventamaan enää Perttu Pajukosken lopun osumalla. Pajukoski merkkautti Oilersille 2+1 ja Joel Markkola Indiansille 0+3.

Illan ottelu oli kauden mestarisuosikkina aloittaneelle Oilersille jo viides perättäinen ilman voittoa.

Lassi Vänttinen tehtaili tehot 4+2 kun Classic käänsi Nokian vieraana kotijoukkueen 3-1-johdon toisessa erässä edukseen. Markus Kulmala iski toisen erän lopuksi Classicille 4-5-johdon, ja kolmannen alussa Jussi Piha, Kulmala ja Ilkka Mäkipää sinetöivät karkumatkan.

Kun joukkueet ovat pelanneet seitsemästä kymmeneen ottelua, komeilevat sarjakärjessä tasapistein Happee ja SPV. Hännillä Josba on kahdeksan ottelun jälkeen yhä nollilla.

Salibandyliiga jatkuu torstaina ottelulla Josba – Happee.

Kuva: Juhani Järvenpää