SPV:lle avaustappio ja Welhoille kauden ensimmäinen voitto Salibandyliigassa

EräViikingit pilasi Seinäjoen illan nousemalla kahden maalin takaa 7–5-voittoon SPV:stä.

Seinäjoen Peliveljet koki neljännessä ottelussaan kauden avaustappionsa Salibandyliigassa, kun EräViikingit haki pisteet Helsinkiin maalein 7-5. Puhtaalla pelillä jatkavat enää viidesti voittanut Classic sekä neljästi pelannut Oilers. Sarjataulukon toisessa päässä Welhot nappasi kauden ensimmäisen voittonsa kaatamalla kotonaan Kuopiossa nousija ÅIF:n 6-5.

Vielä toisen erän alussa Sami Koski laukoi SPV:n 3–1-johtoon, mutta EräViikingit pusersi Roni Laasosen sekä Joonatan Lindholmin osumilla rinnalle. Päätösjakson aluksi nosti Petri Hakonen isännät vielä kerran edelle, mutta Jani Kukkolan, Tuomas Ahon ja Eero Nuutisen osuttua lähdettiin viimeisille kolmelle minuutille tilanteesta 4-6. Jukka-Pekka Pelto-Arvo nostatti vielä 900-päisen kotiyleisön toiveita kuudella viittä vastaan, mutta Mika Moilanen sammutti kirin työntämällä loppunumerot tyhjiin.

Kuopiossa Welhot johti toisen erän lopulla jo 5-2, mutta ÅIF pakotti isännät jännittämään loppuun saakka nousemalla päätöserän puolivälissä vielä tasoihin. Seuraavassa vaihdossa ÅIF otti kuitenkin jäähyn, ja Erno Sivula laukoi Welhoille 6–5-johdon, joka kesti jopa ÅIF:n loppurynnistyksen kuudella neljää vastaan. Aleksi Ahokas oli kolmella maalillaan, ja kahdella syöttöpisteellään Welhojen päätaikuri, sipoolaisia vieraita kantoivat tänään Tuomas Liukolampi (0+4) ja Oliver Sillanpää (3+0).

Toinen nousija Tiikerit ei päässyt voiton makuun vielä tänäänkään, kun Happee haki pisteet Tikkurilasta Jyväskylään 7–4-voitolla. Keskisuomalaiset rakensivat hallitusti maali maalilta jo 7–2-johdon ennen kuin Tiikerit kavensi lopussa kahdesti ilman maalivahtia. Happeen nyrkkinä heilui tänään ykkösketju Peter Kotilainen (2+1) – Mika Kohonen (0+3) – Jami Manninen (2+1).

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Viime kierroksella Turussa TPS:lle 10-0 hävinnyt LASB sai tänään lisää kylmää, kun mestari Classic oli Lahdessa parempi 15-2 vietyään heti avauserän 9-1. Sami Johansson takoi tamperelaisille tehot 4+1, neljän pisteen miehinä paistattelivat Johanssonin ketjukaverit Eemeli Salin (3+1) ja Nico Salo (1+3) sekä kakkosviisikon Ville Lastikka (2+2).

Salibandyliiga jatkuu keskiviikkona Hämeenlinnassa ottelulla Steelers–Nokian KrP.

Kuva ottelusta Tiikerit–Happee: Juhani Järvenpää