SPV iski Oilersin verkkoon 11 palloa

SPV, Nokian KrP, EräViikingit, Happee ja OLS olivat Salibandyliigan sunnuntain voittajat.

Kotoisessa Salibandyliigassa pelattiin sunnuntaina viisi ottelua, ja illan kiintoisimman tuloksen tarjoili Seinäjoen Peliveljet kaatamalla vahvan Oilersin sen kotikaukalossa Espoossa peräti 11-4.

SPV johti 11 minuutin kohdalla jo 3-0 Joni-Arttu Siepin maalattua kahdesti Henri Myllymäen avausosuman jatkoksi. Oilers kiri toisessa erässä parhaimmillaan tilanteeseen 3-5, mutta päätösjaksolla Peliveljet menivät menojaan. Joni-Arttu Sieppi laukoi seinäjokisille hattutempun, ja kolmen pisteen miehiksi nousivat myös Mikko Kohonen (2+1), Juuso Keskinen (1+2) ja Henri Myllymäki (1+2).

Nokian KrP piti kakkostilansa sarjassa kaataessaan Raumalla SalBan 13-7. Vieraat karkasivat toisen erän alussa jo 6-1-johtoon, jonka SalBa kuitenkin niisti vielä numeroiksi 5-7. Loppua kohden KrP kaasutti kuitenkin horisonttiin Valtteri Viitakosken (3+1) ja Matti Koskelan (0+4) johdolla.

EräViikingit otti kuudennen perättäisen voittonsa kaataessaan Tampereella Kooveen 9-3. Alku antoi suunnan tässäkin ottelussa, kun Jani Kukkola, Perttu Järvinen, Ilkka Koski ja Roni Laasonen laukoivat helsinkiläisille avauserässä jo neljän maalin etumatkan. Kaikkiin EräViikinkien yhdeksään maaliin löytyi eri tekijä, ja Mika Moilasen 1+2 riitti illan tehomiehen titteliin.

Esa Takalon ottelukuviin

Nousukuntoinen Steelers ahdisti tänään Happeeta loppuun saakka vaikka sai lopulta taipua kotonaan lukemin 4-5. Teräsmiehet kirivät kiinni vielä Happeen 0-2-johdon, mutta kolmannen erän 3-5 oli jo liikaa. Timo Johansson kavensi kuudella viittä vastaan loppunumerot taululle ajassa 58.09, mutta viimeiset kaksi minuuttia Happee-vahti Markus Laakso piti verkkonsa puhtaana. Johansson laukoi Steelersille ja Veli-Matti Hynynen Happeelle kaksi maalia.

OLS otti toisen perättäisen kotivoittonsa, kun LASB taipui Kastellissa lukemin 3-1. Tatu Kiipeli ja Petri Niemelä laukoivat oululaisille kahden maalin etumatkan, jonka Justus Kainulainen pelin puolivälissä kavensi yhteen. Kiipeli osui toistamiseen päätösjakson yhdeksännellä minuutilla, eikä LASB kyennyt enää maalintekoon edes kuudella viittä vastaan.

Classicilla on nyt liigakärjessä neljän pisteen etumatka ottelun vähemmän pelanneeseen Nokian KrP:hen. Hännillä SalBa on suoran putoajan paikalla yhden pisteen Steelersiä jäljessä.

Salibandyliiga jatkuu tiistaina ottelulla Happee – SB Welhot.

Kuva ottelusta Koovee – EräViikingit: Esa Takalo