Seitsemän pisteen Sami Johansson pyhäillan pyyhältäjä

Salibandyliigan sunnuntain tehomiehenä hääri Sami Johansson, joka laukoi Classicille kolme maalia ja syötti neljä tamperelaisten piestessä kotonaan nousija SalBan 9-2.

Tampereen ottelu ratkesi jo avauserässä, jossa Krister Savonen, Nico Salo ja Janne Lamminen laukoivat Classicin tavoittamattomaan 3-0-johtoon. Savonen ja Niko Juhola merkkauttivat kumpikin tehot 2+2.

Seinäjoen Peliveljet nousi pisteen päähän sarjakakkonen SSV:stä kaataessaan kotonaan nousuvireisen Westend Indiansin 8-6. Espoolaisvieraat sinnittelivät vielä toisessa erässä johdossa ja nousivat kolmannen aluksi tasatilanteeseen 6-6, mutta lopulta SPV karkasi. Vain minuutti Indiansin tasoituksen jälkeen tehot 3+1 ahkeroinut Janne Hulmi laukoi kotijoukkueen voittomaalin, ja kahdeksan sekuntia ennen summeria sama mies komisteli vielä tyhjään verkkoon loppunumerot.

Sunnuntain tiukin taistelu nähtiin Oulussa, jossa OLS kukisti Joensuun Josban 4-3. Vain neljä ja puoli minuuttia ennen loppua Joni-Arttu Sieppi laukoi lukemiksi 3-2 ja ajassa 58.02 Petri Miemelä tyhjiin 4-2. Jesse Reijosen nostaessa Josban lohdutusosuman jäi kelloon enää 12 pelisekuntia, joka ei riittänyt tasoitukseen.

Salibandyliigaa jännitetään seuraavan kerran keskiviikkona, jolloin ohjelmassa ovat ottelut Tapanilan Erä – TPS, Indians – Happee ja Tampereen derby Koovee – Classic.

Alkavan viikon kruunaa sunnuntaina Helsingin Jäähallissa TEHO Sport Suomen Cupin huipennus, jossa Classic sekä SSV ratkovat miesten ja Classic sekä SB-Pro naisten cup-pokaalin kohtalon.

Arkistokuva: Topi Naskali