Seinäjoen Peliveljet tavoittelee ensimmäistä mestaruutta Champions Cupista

Uudistunut turnaus pelataan ensi kertaa kolmipäiväisenä entisen viiden sijaan. Maiden välisten ranking-pisteiden perusteella suomalaisseura Seinäjoen Peliveljet pääsee aloittamaan turnauksen suoraan välierävaiheesta. SPV:n päävalmentaja Tommy Koponen näkee uudessa turnausjärjestelmässä niin hyviä kuin huonojakin puolia.

– Urheilun näkökulmasta on herkullista päästä pelaamaan heti täydellä panoksella. Toisaalta kovia kansainvälisiä pelejä olisi mukava pelata enemmänkin.

Valmistautuminen on erityisen tärkeää otteluiden alkaessa suoraan välierästä. Lisähaastetta joukkueille tuo turnauksen ajankohta. Champions Cup on aivan liigakauden alussa, jolloin joukkueet hakevat vielä parasta kuntoaan.

– Tärkeintä on löytää henkisesti oikea olotila ja valmistaa mieli siihen, että nyt pelataan jo panoksista, vaikka kausi muuten on vasta alussa, Koponen alleviivaa.

Vastaansa SPV saa joko Sveitsin mestarin Wierer-Ersigenin tai toiseksi Tsekin liigassa sijoittuneen Florbal Mlada Bolesavin. Tästä puolivälieräottelusta odotetaan tasaista vääntöä, vaikka Sveitsin mestari Wierer onkin pieni ennakkosuosikki. Koponen ei kuitenkaan halua laittaa joukkueita paremmuusjärjestykseen.

– Kun joukkueet ovat mukana tällaisessa turnauksessa, on selvää, että kaikki ovat potentiaalisia voittajaehdokkaita.

Etukäteen koko turnauksen vahvin joukkue on toisen suoran välieräpaikan lunastanut ruotsalainen IBF Falun. SPV kohtasi Ruotsin mestarin samaisen turnauksen finaalissa pari vuotta sitten ja silloin Falun vei mestaruuden parin maalin erolla. Mahdollinen revanssiasetelma on herkullinen, mutta Koponen tiedostaa ruotsalaisryhmän vaarallisuuden.

– Joukkueessa on ruotsin maajoukkuetähtiä, jotka pystyvät henkilökohtaisiin ratkaisuihin jopa poikkeuksellisella tavalla.

SPV:llä on Champions Cupista hopeaa ja pronssia, mutta haluttu mestaruus puuttuu. Päävalmentajan kuvaus joukkueensa mielentilasta on selkeä.

– Nälkäisempi ei voisi olla.

Lue SPV:ssä pelaavien Kohosten veljesten kommentit tästä

Lähetyksiä luvassa

VeikkausTV näyttää suomalaisjoukkueiden lauantaiset välierät ja Yle TV2 lähettää naisten loppuottelun sunnuntaina suorana ja Yle Areena miesten finaalin suorana. Kooste miesten finaalista on vuorossa sunnuntaina klo 19:50 alkaen TV2:ssa. Ajat floorball-fi-sivujen ohjelmatiedoissa.

Kaikkien CC-otteluiden nettistriimi Kansainvälisen Salibandyliiton YouTube-kanavalla.

Champions Cupin tulokset ja tilastot: www.floorball.org/cc2015

Teksti: Petja Puranen.
Kuva: Juha Käenmäki.

Jaa artikkeli