Ruotsi riepotteli salibandymiehiä Malmössä - lopputulos 12-3

Suomen miesten salibandymaajoukkue sai Ruotsi-ottelun toisessa osassa opetuksen kun ruotsalaiset latoivat taululle lukemat 12-3. Naisten toinen ottelu alkaa klo 15.45 Suomen aikaa.

Tappio oli Suomen suurin liki 26 vuoteen. Joulukuun kolmantena 1989 Tukholmassa Suomi hävisi Ruotsille 12-1. Kaikkiaan tänään nähtiin Suomen salibandyhistorian kolmanneksi rumimmat numerot. Maiden kaikkien aikojen ensimmäisen kohtaamisen ja lajin ensimmäisen maaottelun syksyllä 1985 Ruotsi vei 13-1.

Tänään Ruotsi rymisteli seitsemässä minuutissa neljän maalin johtoon, ja toisessa erässä Jonas Svahn karkasi alivoimalla iskemään jo 6-0.
Lauri Kapanen sekä ylivoimalla Tero Tiitu kavensivat toisessa erässä ja Jami Manninen vielä kolmannessa, mutta siihen Suomen ilonaiheet loppuivatkin.
Ruotsi huudatti kotiyleisöään vielä viidesti.
Suomi pihisti sentään maaottelutapahtumaan kuuluvan lisäpisteen voittamalla otteluun kuuluneen rangaistuslaukauskisan.

Korkea riskikarvaus pohjusti rumat numerot

Malmöstä puhelimeen tavoitettu Suomen päävalmentaja Petri Kettunen paljasti, että runsasmaalisen tappion taustalla oli osittain oma taktinen valinta.
– Näin voi käydä kun lähdetään karvaamaan korkealta. Halusimme nähdä, mitä kaveri silloin tekee ja mitä tapahtuu, ja siinä tuli näppäilyvirheitä jolloin Ruotsi pääsi painelemaan läpi. Toki vastustaja pelasi tänään hyvin, mutta annettiin myös maaleja selkeillä omilla henkilökohtaisilla karvaus- ja pallollisilla virheillämme.

Perjantain ensimmäisessä kohtaamisessa Suomen voimat hiipuivat kolmannessa erässä, tänään taas ote lipsui heti alussa Ruotsin maalivyöryyn.
– Kun viidessä minuutissa ottaa neljä omiin, ei siinä kohdin ole onnistuttu ainakaan parhaalla mahdollisella tavalla, Kettunen mietti.
– Valmistautumisessa ei sinänsä ollut mitään erityistä. Alkamisaika klo 12 on tietysti huippusalibandyyn erikoinen, mutta se oli sama molemmille joukkueille. Pitää vielä keskustella pelaajien kanssa siitä, miten he valmistautumisen kokivat. Samoin voimien riittävyydestä. Välillä pärjättiin tänään jalalla ihan hyvin, välillä taas oltiin purjeessa.

Suomen viikonlopun peluutus oli epätavallinen kun perjantain ensimmäisessä ottelussa Vantaalla kokoonpanossa oli kentällisen verran eri nimiä kuin tänään. Ruotsissa pelaavat suomalaistähdet tulivat mukaan vasta sunnuntain mittelöön.
– Ajatus oli, että ei raahata Ruotsissa pelaavia ammattilaisia tässä kohdin kotimaahan leirille vaan annetaan tässä kohdin siellä mahdollisuus vähemmän mukana olleille.Tässä kohdin MM-projektia on mielekästä mennä leveällä materiaalilla, suomalaisen salibandyn etu ei olisi käyttää koko ajan vain sitä kapeinta ryhmää, päävalmentaja muistutti.

Salibandya, Malmö

Suomen ja Ruotsin maaottelutapahtuma, toinen ottelupäivä

Miehet

Ruotsi – Suomi 12-3 (5-0, 1-2, 6-1)

1. erä: 1.09 Rasmus Enström (Linus Nordgren) 1-0, 2.57 Johan Samuelsson (Alexander Galante Carlström) 2-0, 3.58 Nordgren (Rasmus Sundstedt) 3-0, 7.09 Kim Nilsson (Galante Carlström) 4-0, 15.09 Mattias Samuelsson (Enström) 5-0 yv.
2. erä: 22.53 Jonas Svahn 6-0 av, 29.40 Lauri Kapanen (Tero Tiitu) 6-1, 31.43 Tiitu (Risto Töllikkö) 6-2 yv.
3. erä: 45.40 Jami Manninen (Miko Kailiala) 6-3 yv, 45.59 Alexander Rudd (Enström) 7-3, 47.03 Johan Samuelsson (Galante Carlström) 8-3, 52.01 Galante Carlström (Nilsson) 9-3, 57.39 Joel Kanebjörk (Rikard Eriksson) 10-3, 58.37 Enström (Nordgren) 11-3, 59.13 Galante Carlström (Johan Samuelsson) 12-3.

Suomi voitti rangaistuslaukauskisan. Maaottelupisteet Ruotsille 2-1.

Torjunnat:
Jonathan Paulsson Ruotsi 6+6+8=20,
Eero Kosonen Suomi 11+10+8=29.

Jäähyt: Ruotsi 5×2 min, Suomi 3×2 min.

Erotuomarit: Martins Gross ja Martins Larinovs, Latvia.

Suomen parhaana palkittiin Tero Tiitu.

Teksti: Mika Hilska
Kuva: Per Wiklund

Jaa artikkeli