Ruotsi liikaa välierässä – Suomi pelaa MM-pronssista Sveitsiä vastaan

Suomi taipui Ruotsille Halifaxin MM-välierässä 2-8 ja kohtaa sunnuntaina pronssiottelussa Sveitsin.

Suomen U19-pojat pelaavat sunnuntaina vain salibandyn pronssista Halifaxin MM-kisoissa Kanadassa. Suomi taipui illan välierässä Ruotsille maalein 2-8 ja kohtaa klo 21 pronssiottelussa Sveitsin. Ruotsin finaalivastustaja on Tshekki.

Suomen finaaliunelma sai iskun heti välierän ensimmäisellä minuutilla, kun Ruotsi napautti poikkisyötöstä johto-osuman. Vastustajan toinen osuma syntyi taidokkaasta maalinedustan poikkisyötöstä ja kolmas erän loppuun ylivoimalla päädystä tarjoillusta syötöstä melkein maalivahti Oskar Sillanpään sylistä.

Suomen ylämäki jyrkkeni erätauolla, kun vaihtopelaaja Jasper Juuti passitettiin suihkuun punaisella kortilla. Lämmittelyssä kentän poikki juossut Juuti tönäisi yhdellä kädellä keskiviivan yli Suomen kenttäpuoliskolle harhaillutta vastustajaa, joka kaatui saman tien pitkälleen. Seuranneen viiden minuutin ylivoiman aikana Ruotsi karkasi jo 4–0-johtoon.

Vielä toisen erän lopulla Ruotsi karkasi viiden maalin johtoon, ja kolmannessa ero repesi jo rumaksi. Kahdeksannen osumansa Ruotsi läppäsi tyhjään verkkoon Suomen yrittäessä avausmaalia kuudella viittä vastaan.

Suomen lohdutusosumat syntyivät ottelun loppuminuuteilla, kun ensin onnistui Samuli Huppunen ylivoimalla ja sitten Riku Hakanen ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Niko Laitin syötöstä. Sekä Huppuselle että Hakaselle maali oli ensimmäinen nuorten maajoukkueessa.

Salibandya, Halifax, Kanada

U19-poikien MM-turnaus

Välierä

Suomi–Ruotsi 2-8 (0-2, 0-3, 2-3)

1. erä: 0.25 Victor Wettergren (Philip Fox) 0-1, 7.42 Emil Ruud (Filip Samuelsson) 0-2, 19.12 Malte Lundmark (Ruud) 0-3 yv.
2. erä: 23.01 Wettergren (Ruud) 0-4 yv, 38.15 Lundmark (Adam Nilbrink) 0-5.
3. erä: 42.23 Patrik Gustavsson (Jesper Andersson) 0-6, 45.16 Filip Eriksson (Andersson) 0-7, 45.56 Wettergren (Kalle Lundgren) 0-8 tm, 56.20 Samuli Huppunen (Markus Salmi) 1-8 yv, 57.02 Riku Hakanen (Niko Laiti) 2-8.