Raumalla jatkoaikajuhlat, Salmiselle 300. liigamaali

Rauman SalBa nousi Salibandyliigan lauantain kierroksella kahdeksan parhaan joukkoon kun se nappasi kauden toisen voittonsa kaatamalla jatkoajalla NST:n 8-7. Päivän muissa otteluissa Happee löi Westend Indiansin 11-4 ja OLS TPS:n 6-2.

Vierailija NST nousi Raumalla ottelun viimeisten neljän minuutin aikana kolmen maalin takaa tasoihin iskettyään kahdesti ilman maalivahtia. Lappeenrantalaisille jäi jatkoajalla kuitenkin vain luu kouraan kun Jonne Haapasalo iski SalBalle voittomaalin eikä salibandyssa jaeta joistain lajeista tuttuja säälipisteitä. Konkari Lasse Salminen (kuvassa) juhli ratkaisuosuman syötön lisäksi tänään 300. liigamaaliaan ja kokosi Miikka Sokan tavoin tehot 2+2.

Jyväskylässä Happeen Hirviteatterin pääroolissa keikaroi kolme maalia laukonut ja kaksi syöttänyt Peter Kotilainen.
– Ei meitä haastettu oikein kunnolla vielä tänäänkään, odotetaan kovempia vastuksia, Kotilainen kuittasi ISTV:n haastattelussa.
Happee karkasi Indiansilta jo avauserässä, jossa se takoi taululle lukemat 5-1. Viimeiset kaksi osumaansa keskisuomalaiset lapioivat tyhjiin Indiansin alettua vetää maalivahti Mikko Kirvesniemeä penkille jo päätöserän puolivälissä.

Oulun ottelun hahmo oli OLS:lle kolme maalia laukonut ja yhden syöttänyt Petteri Kääriäinen. Maalivahti Ville Mestari oli 50 minuuttia kiinni salibandyvahdille harvinaisessa nollapelissä, mutta sitten TPS pääsi kaventamaan kahdesti.

Sarjan kärjessä Happee nousi pisteen edelle yhden ottelun vähemmän pelannutta Classicia. Taulukon toisessa päässä nousija M-Team on ainoana hävinnyt syksyn kaikki ottelunsa.

Sunnuntaina Salibandyliigassa pelataan ottelu Nokian KrP – NST, ja maanantaissa häämöttääkin heti Tampereen huippupeli Classic – SPV.