Puolivälierät starttasivat helsinkiläisyllätyksellä

Salibandyliigan puolivälierät starttasivat tänään kolmella paikkakunnalla, ja avauksen yllätys nähtiin Tampereella, jossa runkosarjan kahdeksikko Tapanilan Erä kukisti kolmonen Classicin 5-3.

Ottelun neljännellätoista minuutilla Niko Juhola laukoi Classicin 3-1-johtoon, mutta harva olisi arvannut sen jäävän isäntien viimeiseksi onnistumiseksi. Sen jälkeen otti ohjat Erän luottopuolustaja Jussi Kosola laukomalla itse kavennuksen ja syöttämällä toisessa erässä Tuomas Iiskolan tasoituksen. Päätösjakson alussa osui uudelleen Iiskola, ja sen puolivälissä nousi taas esiin puolustaja Kosola iskemällä itse loppunumerot.

Katso Topi Naskalin ottelukuvat

Ennalta tasaisimmaksi arvioidussa parissa SSV murjoi lähtötelineisiin jääneen Oilersin peräti 10-3. Roni Laasonen, Niclas Meyer, Jukka Soini, Juho Järvinen ja Mikael Lax nakuttelivat isännät jo 5-0-johtoon ennen kuin Oilers osui ensimmäisensä. Laasonen nousi hattutempullaan sarjan avausillan hahmoksi.

Katso Jari Turusen ottelukuvat

Illan kolmannessa puolivälierässä SPV löi kotonaan Kooveen lopulta 7-3. Tamperelaiset nousivat kahden maalin takaa päätöserässä tasoihin, mutta sitten SPV repäisi uudelleen. Petri Hakonen, Mikko Kohonen ja tyhjiin osuneet Jukka-Pekka Pelto-Arvo ja Henri Myllymäki onnistuivat maalinteossa kymmenen minuutin sisään.

Neljäs ottelupari Happee – OLS aloittaa urakkansa lauantaina.