NST:n vastalause hylättiin - ÅIF:n jatkoaikavoitto pysyy

Salibandyliigan kilpailu- ja kurinpitoryhmä on hylännyt NST:n vastalauseen Divarin eilisestä puolivälieräottelusta ÅIF–NST. NST:llä on vielä mahdollisuus valittaa päätöksestä.

Salibandyliigan kilpailu- ja kurinpitoryhmä on hylännyt NST:n eilisestä Divarin puolivälieräottelusta ÅIF–NST tekemän vastalauseen ja pitänyt ottelutuloksen ennallaan. ÅIF voitti ottelun jatkoajalla 3-2 eteni välieriin otteluin 2-0. NST:llä on vielä mahdollisuus valittaa vastalausepäätöksestä Salibandyliiton valituslautakunnalle.

NST katsoi vastalauseessaan, että erotuomarit olivat toimineet sääntöjen vastaisesti tuomitessaan joukkueelle jatkoajalla kahden minuutin jäähyn, jonka aikana ÅIF teki voittomaalinsa. Erotuomarit ilmoittivat jäähyn syyksi työntämisen, vaikka kontakti ei tapahtunut laidan eikä maalin lähellä ja pelisääntöjen mukaan työntämisjäähy annetaan vastustajan työntämisestä laitaa tai maalikehikkoa varten.

Kilpailu- ja kurinpitoryhmä perusteli ratkaisuaan seuraavasti:

Erimielisyys vallitsee siitä, onko erotuomarien määräämä kahden minuutin rangaistus ollut sääntöjen mukainen. Niin molemmat erotuomarit kuin otteluvalvojakin ovat olleet yksimieliset siitä, että NST:n pelaajan voimakas törmäys ÅIF:n pelaajaan on muodostanut perusteen kahden minuutin, otteluvalvojan mielestä mahdollisesti jopa viiden minuutin rangaistukselle. Erotuomarit ovat todenneet, että NST:n pelaaja on syyllistynyt tilanteessa taklaamiseen, työntämiseen tai estämiseen ja määränneet sen mukaisesti hänelle kahden minuutin rangaistuksen. Tilanne on erotuomarien tulkinnan ja videotallenteenkin perusteella ollut kahden minuutin jäähyn arvoinen.

Sinänsä kiistatonta on, että erotuomarit ovat ilmoittaneet ottelupöytäkirjaan rangaistuksen syyksi mainitsemiensa kolmen vaihtoehtoisen rangaistusperusteen joukosta juuri sen syykoodin, joka ei pelisääntöjen mukaan ole tullut kysymykseen, koska tilanne on tapahtunut keskialueella. Tällä erotuomarien tilanteessa tekemällä sinänsä kiistattomalla sääntörikkomuksella syykoodin ilmoittamisessa ei kuitenkaan ole ollut ratkaisevaa merkitystä ottelun lopputuloksen kannalta. Seurauksena tilanteesta olisi joka tapauksessa ollut NST:n kahden minuutin alivoima, vaikka erotuomarit olisivat valinneet ilmoitettavaksi syykoodiksi tapahtunutta paremmin vastanneen taklaamisen.

Tällä perusteella Kilpailu- ja kurinpitoryhmä katsoo, että erotuomarit eivät kahden minuutin rangaistuksen tuomitessaan ole tehneet sillä tavoin sääntöjen vastaista ratkaisua, että se olisi vaikuttanut tai voinut vaikuttaa ottelun lopputulokseen tavalla, joka muodostaisi perusteen ottelutulokseen puuttumiselle jälkikäteen.