Nokian KrP ensi kaudellakin Heikki Luukkosen komennossa

Nokian KrP on tehnyt 1+1 vuoden mittaiset jatkosopimukset päävalmentaja Heikki Luukkosen sekä apuvalmentaja Jaakko Inhan kanssa. Tuleva kausi on Luukkoselle kolmas Näätälaumassa, Inha siirtyi täksi kaudeksi Luukkosen aisapariksi seuran A-junioreista. Tiimiin haetaan vielä fysiikkavalmentajaa.

– Erittäin mielelläni jatkan Näätälaumassa, suuresti viime keväänä muuttunut joukkue oli lopulta hyvä asia ja alku uudelle projektille, jossa on ollut ilo olla mukana, Heikki Luukkonen kommentoi.
– Joukkue pysyy hyvin kasassa, joka on tietenkin valmentajalle iso työkalu jatkuvuutta ajatellen ja samalla merkki, että ollaan tehty joukkueena ja seurana oikeita asioita tämän kauden aikana. Lisäksi harjoitteluolosuhteet ovat liigatasolle loistavat, vaikka monesti kuuleekin kotihalliamme aliarvioivia mielipiteitä. Pääsemme kuitenkin reenaamaan kaikki reenit liigamatolla, hallista löytyy punttisali ja fysiikkaharjoitteluun tarvittava oheismateriaali, pururadat, mäkineen löytyvät aivan läheisyydestä ja joukkueella on oma pukukoppi käytössä.

Myös pelaajapuolella Nokialla tavoitellaan jatkuvuutta ja maltillisia muutoksia. Tilanne on jopa historiallinen, sillä Näädillä on jo reilusti toistakymmentä pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Nykyisen rungon tueksi halutaan löytää muutama täsmävahvistus sekä uusia nuoria kykyjä, joille Näätälauma voi tarjota realistisen väylän liigapeleihin. Lisäksi omia juniorityön helmiä tullaan nostamaan rohkeasti liigarinkiin.

Nokian KrP:n manageri Marko Salmela on katsonut ilolla tämän kauden joukkueen esityksiä.
– Ehdottomasti positiivinen kausi ja koko joukkueen ilme on näyttänyt katsomoon taistelevalta, vaikka etenkin viime aikoina tärkeitä miehiä on ollut sairastuvalla. Silti on taisteltu voitosta lähes joka pelissä loppuun asti, joka on suuri askel eteenpäin viime kausista. Varsinkin alkukaudella hävisimme monta peliä aivan lopussa tai jatkoajalla, näissä hieman paremmalla tuurilla voittoja, niin ei tarvitsisi tällä hetkellä murehtia sarjapaikan puolesta, Salmela sanoo.
– Ensi kauden joukkuetta on ollut ilo rakentaa, ja tuntuu että olemme vihdoin päässyt eroon vanhasta maineestamme rahastus- ja ei niin urheilullisena seurana. Voin taata, että emme anna tasoitusta harjoittelun laadussa tai määrissä tässä sarjassa kenellekään. Nytkin on tapahtunut monta isoa kehityspyrähdystä vielä kaudenkin aikana, esimerkiksi 1995 syntynyt Kalle Keskitalo tuli Oulusta A-junioripeleistä suoraan liigaryhmään ja on pelannut nyt viime ajat hyvillä tehoilla ykkösketjun sentterinä. Myös nuorten maajoukkueen maalivahti Santeri Pohjonen on saanut meillä hienon mahdollisuuden pelata liigapelejä ja onkin noussut tätä myötä myös laajempaan tietoisuuteen.

Kuva: Topi Naskali

Jaa artikkeli