My Kippilästä Porvoon paras urheilija

Salibandyn naisten maajoukkuepelaaja My Kippilä, 18, on Porvoon kaupungin vuoden urheilija. Valinnasta päätti sivistyslautakunta keskiviikon kokouksessaan.

SB-Pron riveissä Nurmijärvellä naisten liigaa pelaava Kippilä pelasi huikean viime kauden ja sama tahti on jatkunut käynnissä olevalla kaudella.

Hän oli joukkueensa avainpelaajia, kun SB-Pro voitti naisten Suomen mestaruuden ja Suomen cupin. Syksyn Champions cupissa SB-Pro jäi niukasti finaalin ulkopuolelle.

U19 MM-kisoissa Kippilä toimi Suomen joukkueen kapteenina, kun sinivalkoinen ryhmä ylsi MM-hopealle. Kippilä palkittiin Suomen joukkueen parhaana pelaajana ja hänet valittiin turnauksen all starsiin eli niin sanottuun tähtikentälliseen. Lisäksi hän voitti kaveriporukallaan jokakesäisen Czech Open –turnauksen Prahassa.

Tänä syksynä Kippilä debytoi naisten maajoukkueessa ja on sielläkin päässyt jo tehopisteille ja hyvään rooliin. Salibandyliitto palkitsi Kippilän toukokuussa vuoden tyttöjuniorina. Palkintosade sai jatkoa keskiviikkona, kun Hinthaaran nuori nainen ylsi Porvoon vuoden urheilijaksi.

– Aivan uskomaton yllätys. Tällaista en osannut yhtään odottaa. Porvoo on hieno urheilukaupunki ja täällä on paljon hyviä urheilijoita. Ei tätä oikein voi käsittää, Kippilä sanoo.

– Tämä on hieno palkinto myös salibandylle. Se on tietyllä tapaa arvostuksen osoitus kaupungilta lajiamme kohtaan, Kippilä kiittelee.
 
Kippilä on ensimmäinen palloilulajien edustaja, joka saa nimensä vuoden urheilijoiden joukkoon. Kaupungin urheilupalkinto on 2 000 euroa.

– Se pitää laittaa säästöön. Kyllä sille sopiva käyttötarkoitus löytyy aivan varmasti, Kippilä hymyilee.

Kippilä on salibandykenttien mailataituri. Hän on iskenyt urallaan muutaman maalin myös ilmaveivillä Mikael Granlundin tyyliin. Kertaalleen Kippilä veivasi granlundit liigapelissä. Kahdesti hän on yllättänyt Suomen paidassa myös rankkarissa ilmaveivillään.

– Rankkareihin on harjoiteltuna pari uuttakin juttua, mutta en ole vielä päässyt esittämään niitä, Kippilä naurahtaa.

SB-Pro on alkukaudesta kompuroinut pari kertaa, mutta joukkue on jälleen vahva mestariehdokas niin liigassa kuin cupissakin.

– Naisten liigan taso on noussut ja erot ovat pienentyneet joukkueiden välillä. SB-Pron kanssa haemme tietysti tuplaa tältäkin kaudelta.

Kippilälle käynnissä oleva kausi on todennäköisesti tällä erää viimeinen kotimaan sarjassa.

– Olen kirjoittanut lukiossa jo pari ainetta ja keväällä olisi tarkoitus kirjoittaa loput. Vähän kursseja jää vielä jäljelle, mutta ne voi hoitaa Ruotsistakin. Ruotsin liiga on kovatasoisin, joten siellä on varmasti hyvät mahdollisuudet kehittyä. Näitä pitää pohtia sitten kauden jälkeen tarkemmin, Kippilä muistuttaa.

Kippilän uran yksi iso tavoite on vuoden kuluttua Tampereella pelattavat naisten MM-kisat. Hän pelasi muun muassa marraskuun EFT-turnauksessa naisten maajoukkueessa.

– Turnaus jäi vain osaltani kesken, kun minut ajettiin Sveitsiä vastaan päin valomainosta. Lensin naama edellä tauluun. Otsaan tulivat jäljet ja leuka aukesi. Onneksi ei käynyt pahemmin.

Miten aiot juhlistaa tuoretta valintaasi?
– En ole ehtinyt miettiä vielä. Tämä tuli niin yllättäen, Kippilä tuumaa.

Teksti: Marko Enberg
Kuva: Jari Turunen

Jaa artikkeli