Mikael Järvi taas maalinteossa - maajoukkuekin kiinnostaa yhä

SSV:n Mikael Järven nilka operoitiin viime kauden jälkeen, mutta tänään Indiansia vastaan legenda viiletti kaukalossa jo vanhaan malliin ja illan kruunasi Roni Laasosen passista takatolpalta kurotettu Viikinkien yhdeksäs maali. Koko liigauralla osuma oli numero 341.

– Kroppa tuntui hyvältä ja jopa yllättävän virkeältä eikä nilkkaakaan särje ainakaan siihen malliin kuin ennen. Jo kesästä asti olen pystynyt treenaamaan ihan täysillä mitä nyt nilkkatuki tuo henkiselle puolelle pientä totuttelua, Mikael Järvi kertoi pelin päätyttyä.

Illan viisikoihin Mikael Järvi oli merkitty kolmoseen, jossa rinnalla hyökkäsivät Henri Tuhkanen ja Roni Laasonen takanaan nuoret talentit Erik Storgårds ja Marko Juselius.
– Omassa pelissä oli vielä vähän pientä hakemista. Yllättävän hyvältä tuntuu, mutta vähän pitää vielä tehdä ketjukaverien kanssa duunia että saadaan viisikon kuviot toimimaan. Enemmän tarvitaan vielä puolustukseen yhtenäisyyttä, että on selkeät ideat ja sopimukset mitä eri tilanteissa tehdään. Vielä tulee turhaan ylivoimahyökkäyksiä omaan päähän, mutta koutseilta tuli jo palautetta, että maalintekopaikat voitettiin selvästi. Viimeistelyyn vain vielä huolellisuutta.

Illan vastustaja Indians käväisi välillä johdossa, mutta pelin vanhetessa isompi ja kokeneempi SSV näytti vääntävän pallot rutiinilla ja voimalla itselleen.
– Välillä näkyi, että vastassa oli nuorempi ryhmä niin kuin meilläkin moni pelaaja, ja vähän pitää vielä syödä kaurapuuroa. Keltainen oli kuitenkin erittäin pirteä ja vauhdikas ryhmä. Näppäriä taitavia kavereita pyörimään pallon kanssa, ja oli siellä hyviä fyysisiä vääntäjiäkin.

Kaksinkertaiselta maailmanmestarilta on kysyttävä myös, kiinnostaisivatko pelit maajoukkueessa vielä, vaikka edellisestä hetki onkin kulunut.
– No mennään peli kerrallaan ja sanotaan näin, että yritetään nauttia näistä.

Eli et sulje uusia maajoukkuepelejäkään pois?
– Ei ole suljettu pois, Mikke Järvi hymyili.

Lue myös: Pääkallo.fi: Mikael Järvi toipuu nilkkaleikkauksesta: ”Kolmesta nivelsiteestä kaksi poikki”

Jaa artikkeli