Miehille voitto ja naisille tappio OMM-kisoissa

Miko Kailiala petasi Suomelle 8-5-voiton Tshekistä OMM-kisoissa.

Suomen salibandymiehet ottivat tänään toisen voiton Singaporessa juhannuksena käynnissä olevissa opiskelijoiden MM-kisoissa, kun Tshekki kaatui luvuin 8-5 (2-1, 3-1, 3-3).

Suomi johti ottelua jo 5-2 kahden erän jälkeen, mutta Tshekki tuli vahvasti päätöserään ja tasoitti 5-5:een, kun vain reilu neljä minuuttia kolmatta erää oli pelattu.

Kamppailu jatkui näissä lukemissa 56. minuutille saakka, jolloin esiin astui Suomen Miko Kailiala, jonka kolmella maalilla Suomi karkasi 8-5-voittoon. Ensin helsinkiläistä SSV:tä edustava Kailiala onnistui rangaistuslaukauksesta, sitten tasakentällisin ja lopulta vielä Tshekin tyhjään maaliin. Kaikkiaan hänelle merkittiin neljä maalia tehtyään Suomen avausmaalin kolmen minuutin kohdalla.

Eilen Suomi rökitti Japania 22-3. Juhannusaattona Suomi urakoi kahdesti. Klo 6:30 Suomen aikaa vastaan asettuu Sveitsi ja klo iltapäivällä klo 14 Ruotsi. Pudotuspelit alkavat lauantaina.

Ruotsi liian kova pala naisille

Suomen naiset kohtasivat ensimmäisessä ottelussaan rakkaan vihollisen, Ruotsin. Länsinaapuri oli pitelemätön ja vei ottelun nimiinsä luvuin 7-2 (3-0, 2-1, 2-1). Suuntaa näytti ensimmäinen erä, jonka Ruotsi vei 3-0. Suomen avausmaalin toisessa erässä iski Eliisa Alanko, mutta sinikeltaiset vastasivat kahdella osumalla. Juuli Hakkarainen nosti vielä toivoa onnistumalla ylivoimalla, mutta Ruotsi kuittasi kavennuksen jo vajaan minuutin kuluttua. Loppuluvut 7-2 kirjasi Cornelia Fjellstedt ajassa 58.46.

Naiten OMM-kisojen alkusarjassa on vain kaksi ottelua ja huomenna vastaan asettuu Sveitsi klo 9 alkavassa ottelussa. Jatkopelit ovat luvassa lauantaina ja turnaus huipentuu niin miesten kuin naisten osalta sunnuntaina.

Turnauksen nettilähetykset ovat osoitteessa:

Miesten turnauksen osallistujamaat
A-lohko: Japani, Ruotsi, Sveitsi, Tshekki, Suomi
B-lohko: Kiina, Singapore, Malesia, Venäjä, Etelä-Korea

Suomen miesten ottelut alkusarjassa (Suomen aikaa)

B-lohko: Singapore, Japani, Malesia

Suomen naisten ottelut alkusarjassa (Suomen aikaa)
to 19.6. 11:30 Ruotsi – Suomi 7-2  (nettitallenteeseen)

MM-kisat facebookissa

Kansainvälisen opiskelijaurheiluliiton FISU:n alaisia opiskelijoiden MM-kilpailuja järjestetään joka toinen vuosi lajeissa, jotka eivät kuulu universiadien vakituiseen lajiohjelmaan. Vuonna 2014 opiskelijoiden maailmanmestaruuksista kamppaillaan 29 lajissa. Osallistumisoikeus opiskelijoiden MM-kisoihin on 17-28-vuotiailla korkeakouluopiskelijoilla tai kisoja edeltävänä vuonna valmistuneilla. Suomalaisurheilijoiden osallistumisesta opiskelijoiden MM-kisoihin vastaa Opiskelijoiden Liikuntaliitto yhdessä asianosaisen lajiliiton kanssa.