Mestarilla mestarin otteet: Finaaliuusinta päättyi vierasvoittoon

Mestari on edelleen mestari, näytti Jyväskylän Happee Salibandyliigan viime kevään finalistien kohtaamisessa kaataessaan Tampereella Classicin 7-5.

Kärkiottelu oli vielä kolmannessa erässä tasalukemissa 4-4, mutta Happeen loppurepäisy oli Classicille liikaa. Puolustaja Kaapo Savinainen laukoi keskisuomalaiset johtoon, jota Jami Manninen ja Juuso Heikkinen kasvattivat ennen Markus Kulmalan kuudella viittä vastaan laukomaa kavennusta.

– Kaksi ensimmäistä erää aloitettiin hyvin mutta ote hiipui loppua kohden, kolmas oli sitten reipasta vääntöä, tiivisti Happeen valmentaja Seppo Pulkkinen.
– Erittäin hyvältä tuntuu ottaa voitto kovasta joukkueesta.

Toistaiseksi kauden alisuorittajiin luettu Tapanilan Erä otti neljän perättäisen tappion jälkeen helpottavan voiton kaataessaan 1047 katsojan edessä Nokian KrP:n 9-7. Erä oli ottelun puolivälissä tappiolla jo 1-6, mutta Teemu Kortelaisen vaihto maalin suulle Markus Laakson sijaan herätti joukkueen hurjaan kiriin. Kahdeksan perättäistä osumaa nosti Erän tavoittamattomaan johtoon ennen Nokian lopun kavennusta, ja MM-joukkueeseen valittu Lauri Kapanen oli yhdellä maalillaan ja kolmella maalisyötöllään Erän tehomies.

– Pitkään vaivannut maalinteon tuska näkyi alussa vaikka tontteja olikin, mutta kun onnistumisia alkoi tulla, niitä tuli roppakaupalla, Erän valmentaja Petteri Bergman mietti.
Nokian luotsi Heikki Luukkonen harmitteli epäkypsää pelaamista selvässä johdossa.
– Päästettiin johtoasemassa Erä tekemään neljä vastaiskumaalia, vaikka suunnitelmana oli olla itse se joukkue, joka niitä tänään tekee.

Keskiviikon kolmannessa ottelussa Koovee löi vieraissa Westend Indiansin 7-5. Tamperelaiset karkasivat toisen erätauon molemmin puolin kun Mikko Immonen nosti ennen sitä joukkueen johtoon  ja päätösjakson alkuun Lassi Ylisiurunen sekä Perttu Koljonen kasvattivat eron jo kolmeen maaliin. Ylisiurunen oli saldollaan 2+2 illan tehomies.

Happeella on Salibandyliigan kärjessä nyt yhden pisteen etumatka SPV:hen ja Kooveehen. Hännillä Josba on jäänyt SalBasta pisteen.

Salibandyliiga jatkuu torstaina Raumalla ottelulla SalBa – SPV.

Kuva: Topi Naskali