Mestarien ryhmä julki - suosikkina myös ensi kauteen

Salibandyn Suomen mestari SPV:n kauden 2015-16 joukkue julkistettiin tänään. Jo aiemmin julkaistujen pelaajien lisäksi julkaisussa kuultiin tärkeitä jatkouutisia, sillä mestarijoukkue pysyy edelleen hienosti kasassa.

Kolmanteen mestaruuteen neljän viimeisen vuoden aikana päättäneestä peliveliryhmästä kauden jälkeen useampi pelaaja oli niin kotimaisten kuin ulkomaisten seurojen kiinnostuksen kohteena, mutta lakeudella voidaan huokaista, sillä SPV vei loppujen lopuksi pitemmän korren lähes kaikkien runkopelaajien osalta. Joukkueen tähtipelaajat Sami Kosken, Jyrki Holopaisen, Ville Kuuselan ja Jarno Ihmeen sekä maajoukkueeseenkin nousseen tulokaskomeetan Jukka-Pekka Pelto-Arvon johdolla jatkavat joukkueessa. Myös lähes puolet viime kaudesta poissa ollut ja finaaleissa loistanut Erik Härkönen jatkaa joukkueessa, samoin kuin upean kauden ennen loukkaantumistaan pelannut Jari Hankkio. Myös puolustuksessa yhtä lukuunottamatta kaikki miehet jatkavat.

Merkittävimmät lähtijät ovat puolustaja Juha Kivilehdon lisäksi hyökkääjät Janne Hulmi ja Niko Raunio. Myös hyökkääjä Sami Kujala sekä puolustaja Niko Mäkelä ovat edelliskauden listalta poissa. Näistä tosin ainakin Sami Kujala liittyy SB Vaasan sopimuspelaajiin ja on siten farmisopimuksen kautta mukana myös SPV:n vahvuudessa.

SPV on nostanut omasta juniorituotannostaan joukkueen kesäharjoitusryhmään peräti yhdeksän nuorukaista. Näistä kesän mittaan noussee jokunen vielä mukaan lopulliseen liigaryhmään. Tästä porukasta kuusi on vielä A-juniori-ikäisiä ja tulevat joka tapauksessa edustamaan SPV:tä ainakin seuran A-nuorten joukkueessa, joka nousi tälle kaudelle takaisin SM-sarjaan.
SPV:n kesäryhmään liittyvät myös A-pojista Jussi Lassila sekä aiemmin SPV:n junioreissa pelannut ja viime kaudella SC Alajärveä edustanut Tony Koponen.

Kahden pelaajan osalta neuvottelut ovat edelleen kesken, mutta muuten SPV:n kauden 2015-16 joukkue on nyt koossa.

Joukkueen päävalmentajana jatkaa Tommy Koponen. Niinikään myös mestarijoukkueen valmennustiimissä olleet Matti Pollari ja fysiikkavalmentaja Jiri Kirsilä jatkavat.

SPV myös jatkaa SB Vaasan kanssa jo pari vuotta tehtyä farmiyhteistyötä. Yhteistyö on osoittautunut toimivaksi molempiin suuntiin ja tälläkin kaudella Seinäjoella saatetaan nähdä pelaajia, jotka eivät ole suurelle yleisölle vielä tuttuja.

SPV 2015-16

Hyökkääjät:
Hakala Tommi
Hankkio Jari
Härkönen Erik
Kohonen Mika
Kohonen Mikko
Koski Sami
Kuusela Ville
Myllymäki Henri
Mäkelä Teppo
Pelto-Arvo Jukka-Pekka

Puolustajat:
Hakonen Petri
Holopainen Jyrki
Karjala Harri
Kouvonen Jalo
Malkamäki Miika
Peltonen Eemeli
Urmas Henri

Maalivahdit:
Ihme Jarno
Kivimäki Julius

Valmennus:
Koponen Tommy Päävalmentaja
Pollari Matti Valmentaja
Kirsilä Jiri Fysiikkavalmennus

KESÄHARJOITUSRYHMÄSSÄ MUKANA:

Autio Janne (SPV A-JUN)
Koponen Tony (SC ALAJÄRVI)
Lassila Jussi (SPV A-JUN)
Noponen Visa (SPV A-JUN)
Nyrhinen Henrik (SPV A-JUN)
Pollari Miika (SPV A-JUN)
Renko Verneri (SPV A-JUN)
Saarela Miko (Nurmo Jymy)
Välisaari Valtteri (SPV A-JUN)

SPV:n tiedotteesta
Kuva: SPV

Jaa artikkeli