Mestari Happee valloittamaan Eurooppaa

Jyväskylän Happee harjoittelee ensimmäistä kesäänsä hallitsevana salibandyn Suomen mestarina. Mestarit saavat yhä onnitteluja, mutta samalla katseet ovat jo tulevassa. Happeen syksyä värittävät kansainväliset ottelut.

– Viimeksi tänään onniteltiin mestaruudesta kun kävin Päijänteen-risteilyllä, ja onnitteluja on tullut melkein päivittäin, Happeen päävalmentaja Seppo Pulkkinen ihastelee.
– Ilahduttavan moni juttelemaan tulleista oli ollut ratkaisufinaalissa paikalla, ja kyllä tämä on meillä iso juttu, josta riittää hyvää fiilistä. Myös Poika on kiertänyt näytillä monessa paikassa. Pyyntöjä on tullut paljon eikä menestystä toki pidäkään piilotella.

Varsinaiset mestaruusjuhlat pysyivät hyvin käsissä.
– Itsellä se oli se yksi ilta ja seuraavana päivänä saunominen eikä siinä tietysti joukkueenkaan kanssa pitkään törpötelty kun monella alkoi melkein saman tien maajoukkueleiri. Myös mestaruuspokaali on hyvässä kunnossa, ja Muukkosen Anne ottikin siitä heti tuoreeltaan haavoittuvimmat osat turvaan.

Mestarien kesäharjoittelu on pyörinyt tutulta pohjalta muttei kuitenkaan pelkästään vuosiluvut ohjelmiin päivittäen. Joukkue treenaa jo yhdessä vietettyään juhannukselta kolmen viikon omatoimijakson.
– Koko ajan on pyritty kehittämään omaa toimintaamme, ja sama tietysti jatkuu myös nyt, Seppo Pulkkinen kertoo.
Petri Jalanko on uusi fysiikkavalmentajamme, samalta laitokselta kuin Korsmanin Jyri. Ihmisen kroppa tietysti on toiminut samoilla lainalaisuuksilla jo varsin pitkään, mutta uudet tekijät tuovat silti hommaan uusia mausteita ja ideoita. Ville Puro siirtyy maalivahdin hommista maalivahtivalmentajaksi auttamaan siitä hommasta edelleen päävastuussa olevaa Pasi Rautiota, jonka aika yrittäjänä on rajallinen. Puron tavoitteena on aikanaan myös yleisvalmentajan pätevyys, ja hän astuu nyt tämän Happeen valmentajakoulumme ensimmäiselle portaalle.

Pulkkinen ei malta olla pilke silmäkulmassa muistuttamatta, kuinka monessa joukkueessa jo pelataan Happeessa hankituin opein.
– Erään siirtyneen Korsmanin Jyrin lisäksi Valtteri Sainio ja Juuso Jehkinen Kooveessa, Janne Kytösalmi NST:ssä ja lasken Kohosen Mikon SPV:stäkin mukaan vaikkei hän vielä ihan pelkkä valmentaja olekaan.

Happeen kokoonpanon muutokset päävalmentaja tiivistää pieneksi vaan ei radikaaliksi vaihtuvuudeksi. Joonas Pylsy, Jalo Kouvonen, Janne Kainulainen ja Johannes Jokinen ovat nimekkäimmät menetykset.
– Valmentajan hommahan on kuin bussikuskin eli määränpää on tiedossa mutta pysäkeillä porukkaa tulee ja menee. Nyt Kotilaisen Peter palaa takaisin Classicista ja kokeilemassa meillä on vanha tuttu Kaale Nieminen, joka on pelannut edelliset kaksi kautta O2:ssa.
Liigavauhtia testaa myös NST:ssä ja Josbassa 34 liigaottelua pelannut Jari Aromaa, joka on rightin puolen pakki. Junioreista liigarinkiin liittyvät ainakin Asko Huisman sekä nuorten maajoukkueessa loistanut maalivahti Miro Tuomala, joka Sami Heikkisen tavoin täydentää Eero Kososen ja Tuomas Turusen tähdittämää torjujaosastoa.

Happeen lähtöä kauteen leimaavat myös loukkaantumiset. Iloinen uutinen on, että jo pudotuspeleissä kuntoaan kokeilleen Lassi Kotovaaran (kuvassa) jalka kestää taas harjoittelun. Maalivahti Eero Kosonen kuntouttaa vasta polveaan tähystyksen jäljiltä, ja Czech Openissa hänen roolinsa on vielä toimia maalivahtivalmentajana. Mestaruuden paikat rikkinäisenä ratkoneen Veli-Matti Hynysen toipilasaika venyy syksyyn, ja selkäänsä poteneen Joonas Kaasalaisen pelaaminen Czech Openissa on vielä auki.
– Alla on monta todella kovaa kautta, ja isoimman kuorman kantaneiden on aika huoltaa kroppaa ja käydä öljynvaihdossa. Champions Cupissa on kuitenkin tähtäin olla iskussa, Seppo Pulkkinen kertoo.

Vaikka alla on ensimmäinen mestaruus, ei hirvilauman sorkkien palauttaminen laitumen pintaan ole vaatinut erityistoimia.
– Meillä on fiksu sakki, jolla on hirmuinen pärjäämisen halu. Aiemmin ei ole pystytty taloudellisista syistä lähtemään Czech Openiin, mutta nyt se on ohjelmassa ja syksyn Champions Cup Sveitsissä on iso tavoite.

Happeen varsinainen pelaajarinki on pidetty tänä kesänä maltillisen kokoisena, koska tiivis yhteistyö Duxin sekä omien A-juniorien kanssa takaa riittävän reservipohjan.

Happeen viime kauden teema ”Riko rajasi” kantoi lopulta aina kultaan saakka, ja selvillä on myös tulevan kauden iskulause.
– Se on ”kanna vastuusi”, päävalmentaja Pulkkinen paljastaa.
– Kanna vastuusi itsestäsi, kanna vastuusi joukkuekaverista, kanna vastuusi joukkueesta, kanna vastuusi seurasta ja kanna vastuusi koko lajista. Asioita ei tehdä vain siksi, että valmentaja niin sanoo.

Happeen kesän harjoitusrinki:

MAALIVAHDIT

Eero Kosonen
Tuomas Turunen
Miro Tuomala
Sami Heikkinen

PUOLUSTAJAT

Otto Tikka
Jonne Junkkarinen
Jaska Kunelius
Lauri Lavonen
Kaapo Savinainen
Eemil Ukkonen
Niko Ilmonen
Kaale Nieminen
Asko Huisman
Jari Aromaa

HYÖKKÄÄJÄT

Petri Kauko
Veli-Matti Hynynen
Juuso Heikkinen
Lassi Kotovaara
Toni Kuosmanen
Janne Hoikkanen
Joonas Kaasalainen
Panu Kotilainen
Peter Kotilainen
Jami Manninen
Petteri Kääriäinen

TOIMIHENKILÖT

Päävalmentaja: Seppo Pulkkinen
Valmentajat: Mikko Lehto, Johnny Kotro
Maalivahtivalmentajat: Pasi Rautio, Ville Puro
Fysiikkavalmentaja: Petri Jalanko
Huoltajat: Niko Ahola, Juho Aijasaho, Atte Laitinen
Fysioterapaeutti: Tino Mäkelä
Joukkueenjohtajat: Anne Muukkonen, Jarno Virta

Jaa artikkeli